Surprizë! Plaka 105 vjeçare me rekord në Atletikë – ama nuk është e lumtur - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

15/11/2021 22:30

Surprizë! Plaka 105 vjeçare me rekord në Atletikë – ama nuk është e lumtur

Fun

Gazeta Express

15/11/2021 22:30

105-vjeçarja Julia Hawkins vendosi një rekord botëror në vrap në garën 100 metra, por për fat të keq nuk është e lumtur.

E konsideruar si “Uragani Hawkins”, Hawkins mori pjesë nëgarat Louisana Senior Games, gara të ndara në kategori duke filluar nga mosha 50-vjeçare e sipër në SHBA dhe vendosi një rekord botëror. Koha e saj shënoi 1:02:95, një rekord për gratë në kategorinë e saj.

Lexo Edhe:

Megjithatë, kur dikush e pyeti nëse ishte e lumtur, ajo u përgjigj shkurt me “Jo”. Arsyeja ishte sepse donte ta mbyllte garën në më pak se 1 minutë. Mësuesja në pension nuk është e panjohur për atletikën. Ajo filloi të garonte në National Senior Games kur ishte 80 vjeç për çiklizëm dhe fitoi disa medalje ari, por më pas u tërhoq sepse nuk kishte asnjë njeri në moshën e saj për të konkurruar.

Ajo thotë se i pëlqen të vrapojë dhe të jem frymëzim për të tjerët. E moshuara shtoi se do të vazhdojë të vrapoj për aq kohë sa të mundet dhe mesazhi i saj për të tjerët është që duhet të qëndrojnë aktivë nëse duan të jenë të lumtur me kalimin e moshës.