Kjo është ultramakina e parë në botë - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

15/11/2021 22:00

Kjo është ultramakina e parë në botë

AutoTech

Gazeta Express

15/11/2021 22:00

SP Automotive ka krijuar atë që quan “ultramakina e parë në botë”.

Bëhet fjalë për SP Chaos, që mendohet se zotëron teknologji shumë të avancuar.

Lexo Edhe:

 Disa pjesë të kësaj makine janë të printuara në 3D, ndërkohë që prodhimi i saj është bërë duke aplikuar modele të industrisë hapësinore, gjë që ndodh për herë të parë në një makinë.

Motori V10 i kësaj ultramakine ka 2048 kuaj fuqi dhe mendohet se shpejtësia e saj maksimale mund t’i kalojë 500 kilometra në orë.

Ndërkohë, nga 0 në 100 kilometra në orë arrin për vetëm 1,9 sekonda.