Njerëzit toksikë janë në një betejë me veten e tyre dhe jo me të tjerët… - Gazeta Express
string(71) "njerezit-toksike-jane-ne-nje-beteje-me-veten-e-tyre-dhe-jo-me-te-tjeret"

Shneta tjera

Gazeta Express

16/03/2023 22:14

Njerëzit toksikë janë në një betejë me veten e tyre dhe jo me të tjerët…

Shneta tjera

Gazeta Express

16/03/2023 22:14

Njerëz me zë të lartë, njerëz negativë, njerëz toksikë. Njerëz që ju lëndojnë dhe ju prishin qetësinë shumë lehtë dhe ndoshta shumë shpesh. Në përgjithësi, ju nuk i dëshironi ato në jetën tuaj. Megjithatë, përplasja me to është e pashmangshme.

Këta lloj njerëzish kanë një aftësi të veçantë për t’u përballur. Ata duket se vazhdimisht kërkojnë konflikt me mendimet, opinionet, emocionet dhe sjelljen e tyre. Në fakt, sjellja e tyre ju bën të ndiheni jashtëzakonisht të pakëndshëm dhe gjithashtu ndërhyn në paqen tuaj mendore.

Lexo Edhe:

Sidoqoftë, mund të ndodhë që ata të kenë asgjë personale kundër jush. Në fakt, ata shpesh janë duke luftuar një betejë të madhe me veten e tyre. Në fund të fundit, siç tha Gandi, një person në luftë me veten është një person në luftë me të gjithë botën.

Çdokush mund të jetë konfliktual

Të gjithë ne kalojmë momente vështirësish psikologjike në jetën tonë. Në këto momente, disa prej nesh mund të dëmtojnë të tjerët dhe të arrijnë t’i kthejnë kundër nesh. Në fakt, ne të gjithë u kemi bërë gjëra të dëmshme të tjerëve, në një kohë ose në një tjetër. Prandaj, duhet të kuptojmë se ne të gjithë kemi aftësinë të jemi konfliktualë dhe toksikë. Ne përgjithësisht zgjedhim të mos jemi të tillë.

Megjithatë, është rraskapitëse të gjesh veten me dikë toksik në krah. Dikush që vazhdimisht kritikon, përgojon, dëshiron të debatojë dhe shtrembëron realitetin kur i përshtatet, duke shkaktuar debate mes njerëzve që zakonisht nuk janë dakord.

Kur përballeni me njerëz të tillë, duhet të distancoheni emocionalisht dhe të mos lejoni që negativiteti i tyre t’ju përfshijë. As nuk duhet t’i përvetësoni sulmet apo fjalët e tyre të këqija. Sepse ato mund të shkojnë jashtëzakonisht thellë dhe të bëjnë një dëm në vetë-konceptin tuaj.

Si të menaxhoni problemet e krijuara nga njerëzit toksikë

Mënyra juaj e katalogimit të njerëzve është vendimtare kur bëhet fjalë për lidhjen me ta. Ju nuk duhet të lejoni që të zhvillohet një rreth vicioz pyetjesh të këqija dhe përgjigje akoma më të këqija.

Njerëzit toksikë ekzistojnë. Megjithatë, ju mund të ndryshoni pikëpamjen tuaj për ta. Thjesht duhet të kuptoni se ata në fakt po kalojnë disa probleme që po gjenerojnë luftëra emocionale brenda tyre.

Ne të gjithë jemi konfliktualë deri në një pikë të caktuar dhe në mjedise specifike . Për shembull, mund të zbuloni se dikush që e doni thellësisht po sillet në një mënyrë kontradiktore. Megjithatë, kjo nuk ju bën t’i doni ata më pak.

Mos lejoni që t’ju bëjnë të mendoni se keni bërë diçka të gabuar. Nëse e përvetësoni sjelljen e tyre, ju tërhiqeni zvarrë në botën e tyre dhe problemet e tyre.

Mos lejoni që të tjerët t’ju tërheqin në betejat e tyre

Ju nuk duhet të lejoni që të tjerët t’ju tërheqin në problemet e tyre. Për ta kuptuar më mirë këtë, lexoni sa vijon:

Secili person u jep të tjerëve atë që ka brenda, pavarësisht nëse është e këndshme apo jo. Kjo nuk do të thotë se ata janë në gjendje t’ju bëjnë keq. Në fakt, kjo ndodh vetëm kur vërtetoni mendimet dhe veprimet e tyre. Me fjalë të tjera, nuk ka shkelje, ka vetëm të ofenduar.

Mos harroni se problemi nuk qëndron tek ai që ju dëmton, por tek ai që e përsërit atë të keqe mijëra herë. Prandaj, ju ose mund t’i lini fjalët e tyre ose, përkundrazi, mund t’i lejoni ata të qëndrojnë në ju. Mund të ketë pak dyshime se çfarë do të jetë më e kënaqshme për ju./Psikologjia