Ekspozitë në 90-vjetorin e lindjes së akademikut Ali Aliu - Gazeta Express
string(57) "ekspozite-ne-90-vjetorin-e-lindjes-se-akademikut-ali-aliu"

Ekspozitë në 90-vjetorin e lindjes së akademikut Ali Aliu

Arte

Gazeta Express

02/04/2024 15:16

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, me rastin e 90-vjetorit të lindjes së akademikut Ali Aliu, çeli ditën e martë, më 02.04.2024, një ekspozitë e cila sjell në vëmendje të publikut gjithë kontributin e tij si kritik dhe studiues i letërsisë.

Letërsia shqipe e traditës dhe sidomos letërsia bashkëkohore janë fusha kryesore të punës së prof. Ali Aliu. Ai ndjek pa ndërprerje zhvillimet bashkëkohore në letërsinë shqipe, duke u kushtuar vëmendje të veçantë proceseve risuese dhe veprës së krijuesve më të shquar të saj. Është autor i librave me kritika, ese e studime: “Kërkime” (1971), “Shqyrtime” (1974), “Rrjedhave të letërsisë” (1977), “Kritika” (1980), “Teoria e letërsisë” (1986), “Don Kishoti te Shqiptarët” (1996, 2005), “Reflekse letrare” (1999), “Magjia e fjalës” (2003) etj.

Lexo Edhe:

Ekspozita do të qëndrojë e hapur për publikun në Sallën Shkencore të BKSH-së.