Të vërteta mbi jetën, që duhet t’i dije tashmë - Gazeta Express
string(44) "te-verteta-mbi-jeten-qe-duhet-ti-dije-tashme"

Mistere

Gazeta Express

07/02/2023 23:12

Të vërteta mbi jetën, që duhet t’i dije tashmë

Mistere

Gazeta Express

07/02/2023 23:12

1) Përvoja është mbret

Shkolla na mëson të vlerësojmë dijet mbi përvojën.

Lexo Edhe:

Por kurrë nuk e di vërtet diçka derisa ta përjetosh vetë atë.

Vetëm se e lexon në një libër, nuk do të thotë se është e vërtetë.

Dhe, nëse e ke dëgjuar në lajme, ka shumë të ngjarë të jetë gënjeshtër.

2) Mangësia është një taktikë shitjesh

Njerëzit përdorin mungesën për t’ju detyruar të blini gjëra.

Herën tjetër kur ndjen që mungesa po të shtyn drejt një vendimi, provo këtë gjë:

Pyet veten “nëse mungesa nuk do të ekzistonte, a do ta ndërmerrja gjithësesi këtë veprim?”

Nëse po, vazhdo. Nëse jo, lëre të kalojë.

3) Mos syno të jesh “normal”

Ndjekja e shembullit të të tjerëve funksionon mirë kur je fëmijë.

Por kjo të bën më shumë dëm sesa mirë, kur je i rritur.

Njeriu mesatar është i trishtuar, i sëmurë dhe i pakënaqur.

Të jesh “normal” nuk është gjë për të aspiruar. Krijoje vetë rrugën tënde.

4) Ti gjykohesh nga pamja

Kjo është natyra njerëzore. Ne jemi të vendosur të marrim vendime të çastit për njerëzit që takojmë.

Studimet tregojnë se ne, në mënyrë të pandërgjegjshme, i gjykojmë njerëzit në një fraksion të sekondës.

Kopsitu. Vishu mirë. Ec me besim. Ti je njëshi. Duku i tillë.

5) Askush nuk vjen për të shpëtuar

Mjaft prite një dorë.

Mjaft fajësove “fatin” për gabimet e tua.

Mos u zemëro me arritjet e njerëzve të tjerë.

Fillo të punosh drejt gjërave që dëshiron nga jeta.

Je i vetmi person që mund ta çosh veten tënde atje ku dëshiron të shkosh.

6) Mos i injoro kritikat e përsëritura

Mjaft e shpjegove çdo kritikë si “urrejtje”.

Mund të jenë gjëra që nuk dëshiron t’i pranosh, si:

Temperamenti

Prirja për të hequr dorë

Shkelja e premtimeve

Merri parasysh kritikat e përsëritura.

Puno për t’u përmirësuar.

7) Shokët e tu përcaktojnë të ardhmen tënde

Njerëzit me të cilët kalon kohë ndikojnë në:

Veprimet

Besimet

Mendimet tuaja

Rrethojeni veten me njerëz që po ndërtojnë qëllime të ngjashme si ju.

Formoni një grup vëllazërie që e shtyjnë njëri-tjetrin drejt madhështisë.