SKANDAL | Bosnjë-Hercegovina bllokon pjesëmarrjen e Kosovës në Ballkanikun U21 - Gazeta Express
string(76) "skandal-bosnje-hercegovina-bllokon-pjesemarrjen-e-kosoves-ne-ballkanikun-u21"

SKANDAL | Bosnjë-Hercegovina bllokon pjesëmarrjen e Kosovës në Ballkanikun U21

Sport

Gazeta Express

01/08/2023 18:07

Bosnjë-Hercegovina ka bërë veprim skandaloz, duke bllokuar pjesëmarrjen e Kosovës në Kampionatin Ballkanik, për grupmoshën U21.

Federata e Volejbollit e Kosovës (FVK) ka bërë të ditur se ambasada e këtij shteti në Shkup nuk ka qenë e aftë të lëshojë vizat për Kombëtaren U21 të Kosovës, shkruan Gazeta Express.

Lexo Edhe:

Sipas FVK-së, kjo ndodhi edhe pse Federata ndërmori të gjitha hapat për të garantuar hyrjen e ekipit kosovar në shtetin boshnjak.

FVK njoftoi se ka reaguar menjëherë pas këtij rasti, duke i shfrytëzuar të gjithë mekanizmat për ta dërguar në nivelet më të larta këtë problem.

Presidenti i Federatës së Volejbollit, Bahri Gjinovci, ka njoftuar menjëherë edhe Asociacionin Ballkanik të Volejbollit (BVA). Te kjo organizatë thuhet se është pritur me shqetësim vendimi i nikoqirëve.

Letër proteste i është dërguar edhe presidentit të CEV-it, si dhe të gjitha organizatave relevante të volejbollit.

FVK ka kërkuar që Bosnjë-Hercegovinës t’i merret e drejta e organizimit të kësaj gare.

Reagimi i plotë nga Federata e Volejbollit e Kosovës (pa ndërhyrje):

“SKANDALOZE • BeH E BLLOKON PJESËMARRJEN E KOSOVËS NË BALLKANIKUN U21

Pavarësisht përpjekjeve të FVK-së, që të ndërmarrë të gjitha hapat për të garantuar hyrjen e Kombëtares sonë U21 te vajzat në BeH, kjo ka qenë e pamundur.

Ambasada e BeH në Shkup, nuk ka qenë e aftë të lëshojë vizat për ekipin e Kombëtares U21 te vajzat.

Federata e Volejbollit e Kosovës ka reaguar menjëherë, duke i shfrytëzuar të gjithë mekanizmat e mundshëm, duke e quar në nivelet më të larta këtë problematikë.

Presidenti i FVK-së Bahri Gjinovci e ka njoftuar menjëhere edhe Asociacionin Ballkanik të Volejbollit (BVA), te e cila organizatë ky veprim i organizatorit është pritur me shqetësim.

Letër proteste z. Gjinovci ka adresuar edhe te  presidenti i CEV-it Aleksandar Boriçiç dhe te gjitha organizatat relevante të volejbollit.

FVK decidivisht ka kërkuar që Bosnjë e Hercegovinës ti merret e drejta për organizimin e kësaj gare.

Pavarësisht përpjekjeve të FVK-së për ta përgatitur ekipin në një grumbullim disa javor, ndërmarrjes së të gjithë hapave të nevojshëm për sigurimin e vizave dhe të gjitha aspektet tjera, kjo eshte pamundësuar për shkak të çasjes refuzuese të autoriteteve në Brçko.

“Kërkojmë nga Ju, si autoriteti më i lartë i volejbollit në Evropë, të merren masat që gara në Bosnjë e Hercegovinë, të anulohet, sepse me moslejimin e Kosovës, eshte thyer një nga kriteret bazë, ai i dhënies së mundësisë për pjesëmarrje të secilit shtet, pavarësisht origjinës, religjionit apo bindjeve politike.

Ky rast demotivon talentët e rinjë dhe ndikon hapur në dekurajimin e talentëve, që të ushtrojnë sportin e bukur të volejbollit.” – thuhet mes tjerash në letrën e Gjinovcit, dërguar CEV-it.

Duke iu falënderuar edhe Komitetit Olimpik të Kosovës, kjo çështje ka arritur edhe në Komitetin Olimpik të BeH, i cili ka patur çasje pozitive dhe përkundër kësaj, autoritetet në Brçko nuk kanë siguruar të drejtën e hyrjes së ekipit tonë U21 te vajzat.

Është për keqardhje kur po jetojmë në vitin 2023, akoma politika triumfon mbi sportin”. /Gazeta Express/