Si t’i interpretosh ëndrrat? Ky udhëzues i hollësishëm që do t’ju vijë në ndihmë - Gazeta Express
string(77) "si-ti-interpretosh-endrrat-ky-udhezues-i-hollesishem-qe-do-tju-vije-ne-ndihme"

Si t’i interpretosh ëndrrat? Ky udhëzues i hollësishëm që do t’ju vijë në ndihmë

Mistere

Gazeta Express

23/01/2023 22:52

Ëndrrat, të bukura dhe të shëmtuara, që popullojnë netët e secilit prej nesh, për të paktën 2-3 orë sipas shkencës, flasin për frikën tonë, dëshirat, pritjet, dështimet që nuk kemi qenë në gjendje të ripunojmë në një nivel të ndërgjegjshëm, frenat që na pengojnë në jetën e përditshme, instinktet që shtypim në emër të moralit.

Mësimi për të deshifruar mesazhet e ëndrrave, për t’i interpretuar ato nën dritën e ndërgjegjësimit të ditës, na ndihmon të jemi më të përqendruar, më në përputhje me brendësinë tonë, më të lidhur me të gjithë vetveten përtej mendjes logjike.

Lexo Edhe:

Llojet e ëndrrave

Me kalimin e kohës, lloje të ndryshme ëndrrash janë identifikuar dhe çdo studiues i ka ndarë ato në kategori specifike në varësi të pikëpamjes së tyre personale.

Nisemi nga ëndrrat që synojnë të na mësojnë se kush jemi, cilat janë frikat dhe blloqet tona, pastaj ka ëndrra që vijnë nga pjesa më e mençur e vetvetes, sipas disave që korrespondojnë me shpirtin, sipas të tjerëve në zonën hipotalamike-pituitare të trurit, që ka për qëllim të na dërgojë sinjale të qarta ose të na përgatisë për ngjarjet e ardhshme. Kjo pasohet nga ëndrrat që na ndihmojnë të zhvillojmë intuitë dhe kreativitet, ëndrra që favorizojnë zgjidhjen e problemeve të përditshme, ëndrrat paramonitore dhe më në fund ato që eliminojnë informacionet e tepërta të grumbulluara në zgjim.

Si të interpretosh ëndrrat

Është thelbësore të flini mirë ose të kufizoni sa më shumë që të jetë e mundur ndonjë burim shqetësimesh gjatë gjumit. Përqëndroheni mendimi në përmbajtjen e ëndrrave sapo të zgjoheni, duke folur për to në të tashmen dhe jo në të kaluarën, për të shmangur largimin emocionalisht nga vetë ëndrra. Së fundi, shkruaji në një bllok shënimesh sa më shpejt që të jetë e mundur, me qëllim që ta nxitë trupin të bashkëpunojë seriozisht me nënvetëdijen.Të mësohesh me këto hapa është premisë thelbësore për të filluar interpretimin e ëndrrave.

Kuptimet simbolike janë një hartë

Qenin, një simbol instinkti që duhet të zbutet nga ëndërrimtari për t’u manifestuar. Kuptimi pëson transformime në varësi të kontekstit, ndjesive të ngjallura nga ëndrra dhe asaj që kafsha në fjalë përfaqëson për ëndërruesin (një mik, një armik, etj.). Një qen i dashur mund të tregojë nevojën për mbështetje ose nevojën për të kufizuar hapësirat e tyre; Nga ana tjetër, një tufë qensh agresivë mund të simbolizonin frikën nga impulset instinktive, por edhe frikën nga agresioni i të tjerëve. Me pak fjalë, çdo ëndërr është unike dhe prandaj duhet interpretuar me durim dhe vëmendje.

Makthe, çfarë janë dhe si t’i interpretosh ato

Frika që ngjallin ata është një dredhi e nënvetëdijes për të tërhequr vëmendjen tonë ndaj ndonjë problemi të pazgjidhur. Për shembull, ata mund të flasin për aspekte të psikikës sonë të mohuara nga turpi, frika, nevoja për t’u pranuar. Në fakt, kur hedhim poshtë instinktet që na përkasin (për shembull agresiviteti), ata gjejnë shfryrja përmes maktheve, ndonjëherë duke supozuar konotacione demonike. Sa më shumë t’i hedhim poshtë, aq më shumë zmadhohet fuqia dhe dëshira e tyre shkatërruese për të dalë në të hapur.

Në këtë kuptim, makthi nuk është një armik, por një aleat, në fakt ai dëshiron të na ndihmojë të njohim impulsin për të na nxitur ta integrojmë atë. Natyrisht nëse ëndërroj të vras dikë mesazhi nuk është “vrit”, por mund të tregojë nevojën për të integruar komponentin agresiv në jetën e ndërgjegjshme, e cila e kanalizuar në mënyrën e duhur nuk është domosdoshmërisht negative. E vetmja mënyrë për të hequr qafe makthet është t’i dëgjosh!