Prishtina, nikoqire e Kupës Botërore të Universiteteve në hendboll - Gazeta Express
string(65) "prishtina-nikoqire-e-kupes-boterore-te-universiteteve-ne-hendboll"

Prishtina, nikoqire e Kupës Botërore të Universiteteve në hendboll

Sporte tjera

Gazeta Express

10/07/2022 13:15

Janë përcaktuar grupet për FISU Kupën Botërore të Universiteteve në hendboll. Kjo garë e rëndësishme e hendbollit zhvillohet prej të hënës (11 korrik) e deri të dielën (17 korrik) në Prishtinë.

Te hendbollistet, pos Universitetit të Prishtinës (UP HP) garojnë edhe Universiti “Luigj Gurakuqi” (SHKODRA) i Shkodrës , “University North” (UNIN) i Kroacisë, “Palacky University in Olomouc” (UPOL) i Çekisë, “Korea National Sport University” (KNSU) i Koresë së Jugut dhe “University of Castilla-La Mancha (UCLM) i Spanjës.

Lexo Edhe:

Në Grupin A garojnë UPOL (Çeki), SHKODRA (Shqipëri) dhe KNSU (Kore e Jugut). Ndërsa në Grupin B garojnë UCLM (Spanjë), UNIN (Kroaci) dhe UP HP (Kosovë).

Te hendbollistët, universitetet pjesëmarrëse janë: Universiteti i Prishtinës (UP HP), “Luigj Gurakuqi University of Shkodra (SHKODRA) i Shqipërisë, “Juraj Dobrila University of Pula” (PULA) i Kroacisë, “Kangwon National University (KANGWON) i Koresë së Jugut, “University of Montenegro” (UNIMNE) i Malit të Zi, “University of Aveiro (UAVEIRO) i Portugalisë, “University of Castilla-La Mancha” (UCLM) i Spanjës dhe “Gazi University” (GAZI) i Turqisë.

Në Grupin A janë: UCLM (Spanjë), UAVEIRO (Portugali), SHKODRA (Shqipëri) dhe UP HP (Kosovë). Ndërsa në Grupin B bëjnë pjesë: UNIMNE (Mali i Zi), PULA (Kroaci), GAZI (Turqi) dhe KANGWON (Kore e Jugut).