Një kometë jeshile po i afrohet pikës më të afërt me Tokën - Gazeta Express
string(58) "nje-komete-jeshile-po-i-afrohet-pikes-me-te-afert-me-token"

Mistere

Gazeta Express

23/01/2023 23:28

Një kometë jeshile po i afrohet pikës më të afërt me Tokën

Mistere

Gazeta Express

23/01/2023 23:28

Një kometë jeshile, që nga Epoka e Gurit, do të afrohet në pikën e saj më të afërt me Tokën javën e ardhshme, gjë kjo që ndodh vetëm ‘një herë në jetë’.

Kometa tashmë është e dukshme përmes dylbive dhe teleskopëve këtë muaj, por mund të bëhet e dukshme me sy të lirë ndërsa i afrohet planetit tonë gjithnjë e më shumë.

Lexo Edhe:

Ekspertët thonë se ata që nuk kanë pajisje duhet të përpiqen ta kapin atë më 1 dhe 2 shkurt, kur kometa e gjelbër do të duket më e ndritshme në qiell gjatë natës.

Kometa e gjelbër e akullt u zbulua më 2 mars 2022, e dalluar nga objekti kalimtar Zwicky në Kaliforni.

Astronomët llogaritën se ajo kishte një periudhë orbitale, koha që duhet për të udhëtuar rreth diellit, prej 50,000 vjetësh.