Ky është një lajm fantastik për ata që konsumojnë çokollata - Gazeta Express
string(59) "ky-eshte-nje-lajm-fantastik-per-ata-qe-konsumojne-cokollata"

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

28/06/2022 23:22

Ky është një lajm fantastik për ata që konsumojnë çokollata

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

28/06/2022 23:22

Lajme të mira për ata që e adhurojnë çokollatën, pasi një studim thotë se konsumimi i rregullt i çokollatës është i lidhur me funksion më të mirë të trurit.

Sipas studimit, i cili është publikuar në gazetën Appetite, konsumimi i çokollatës u gjet se ishte i lidhur me performancë më të mirë të funksionit njohës në tru.

Lexo Edhe:

Hulumtuesit shikuan të dhënat e mbledhura gjatë një studimi të mëhershëm i cili ishte mbajtur në Nju Jork, duke matur kështu marrjen e çokollatës dhe rrezikun nga faktorët e sëmundjeve kardiovaskulare.

Pjesëmarrësit iu nënshtruan një seri testeve të dizajnuara për të matur funksionin e tyre njohës. Studiuesit gjetën se konsumimi i çokollatës ishte i lidhur me një performancë më të mirë në teste.

Hulumtuesit sugjerojnë se konsumimi i rregullt i çokollatës ndihmon në mbrojtjen kundër rënies së funksionit njohës në tru, që është i lidhur me moshën.