Kosova në turneun e YDF-së në Rumani - Gazeta Express
string(36) "kosova-ne-turneun-e-ydf-se-ne-rumani"

Kosova në turneun e YDF-së në Rumani

Basketboll

Gazeta Express

27/05/2022 12:50

Nga 28 deri më 31 maj do të mbahet turneu i YDF-së në Rumani. Në këtë turne marrin pjesë pesë shtete në të dyja konkurrencat për U14: Kosova, Rumania, Maqedonia Veriore, Bullgaria dhe Turqia.

Në vitin 2022 është mbajtur në Maqedoninë Veriore, Kosovë dhe Bullgari, ndërsa tani do të mbahet në Rumani, kurse do të përmbyllet në Turqi, në muajin e ardhshëm.

Lexo Edhe:

Kosova ka treguar paraqitje të mira në këtë turne, ku synimi është krijimi i një gjenerate të suksesshme, që do të ishte e ardhmja e basketbollit.

Ndeshjet ndërkombëtare do të ju ndihmojnë të fitojnë përvojë për të ardhmen e tyre.

Federata e Basketbollit e Kosovës tash e gjashtë vjet është pjesë e projektit të FIBA-s për Zhvillim të Gjeneratave të Reja (YDF), por në vitin 2019, projekti ka filluar të implementohet edhe për vajza, gjë që shërben në dobi të zhvillimit të basketbollit në konkurrencën e femrave.

Orari

28 Maj

19:00 Rumania – Kosova (F)      

21:00 Rumania – Kosova (M)

29 Maj

14:00 Kosova – Bullgaria (F)          

16:00 Kosova – Bulgaria (M)

30 Maj

10:00 Maqedonia V. – Kosova (F)                     

12:00 Maqedonia V. – Kosova (M)

31 Maj

9:00 Kosova – Turqia (F)

11:00 Kosova – Turqia (M)