FIBA anulon edhe disa gara të tjera - Gazeta Express

Sport

Gazeta Express

21/05/2020 15:03

FIBA anulon edhe disa gara të tjera

Sport

Gazeta Express

21/05/2020 15:03

Në përputhje me vendimin e saj për të pezulluar të gjitha garat e FIBA-s më 12 Mars, të konfirmuar në Bordin Qendror të FIBA më 26 dhe 27 Mars, FIBA njoftoi më 20 maj një seri të re të azhurnimeve për sezonin FIBA 3×3 2020.

Asnjë garë zyrtare e FIBA 3×3 nuk do të zhvillohet para gushtit të vitit 2020 për shkak të situatës aktuale me pandeminë koronavirus (COVID-19). Si rezultat, disa ngjarje duhej të anuloheshin.

Shumica e tyre janë akoma në kurs për t’u luajtur në tremujorin e tretë ose të katërt të vitit. Një vendim përfundimtar do të merret në një datë të mëvonshme. Këtu është një ndarje:

Ngjarjet që shtyhen në vitin 2021:

Dy turne olimpik kualifikues (transferuar në 2021 pas shtyrjes së Lojërave Olimpike në Tokio)

Ngjarjet e anuluara për sezonin 2020:

– 4 Ngjarje në turne botëror (Pragë, Lozanë, Los Angeles, Nanjing)
– FIBA 3×3 U23 Nations League
– Kualifikuesit e ndryshme për Kupën e Zonës
– FIBA 3×3 U17 të Kupës së Zonës (përfshirë kualifikuesit).

FIBA mbetet e angazhuar për të sjellë përsëri në veprim garat 3×3 dhe vazhdon të punojë në mënyrë aktive në planifikimin dhe organizimin e turneut botëror FIBA 3×3, Challengers, Women’s Serie, Kupat e Zonës dhe Kupat e Botës (U23 dhe U18) në pjesën e mbetur të vitit 2020, si dhe në janar 2021 nëse është e nevojshme.

Kalendari i azhurnuar i sezonit mund të gjendet në seksionin Ngjarjet në faqen zyrtare të internetit FIBA 3×3.

FIBA do të vazhdojë të monitorojë rregullisht situatën COVID-19 dhe të komunikojë çdo azhurnim të mëtejshëm.