Çfarë është ekoterapia dhe cilat janë përfitimet për shëndetin? - Gazeta Express

Çfarë është ekoterapia dhe cilat janë përfitimet për shëndetin?

Shneta

Gazeta Express

28/04/2021 12:54

Keni dëgjuar ndonjëherë për ekoterapinë? Sidoqoftë, jeni në artikullin e duhur për t’u njohur më shumë ose për të zgjeruar njohuritë. Ekoterapia është një qasje që mbështetet te ideja se njerëzit kanë një lidhje të thellë me mjedisin e tyre dhe me vetë tokën.

Ndonëse ekopsikologjia është një fushë në zhvillim, mendimi midis ekspertëve mbetet i qëndrueshëm: Kalimi i kohës në natyrë mund të ketë një ndikim mjaft pozitiv në shëndetin mendor.

Lexo Edhe:

Cilat janë llojet e saj?

Ekoterapia mund të përfshijë aktivitete, të tilla si ecja përgjatë plazhit ose largimi për një shëtitje në një zonë të pyllëzuar.

Kopshtari ose bujqësi në komunitet: Kopshtaria ofron mundësinë për të rritur prodhimet tuaja dhe për të kaluar kohën duke punuar jashtë. Disa programe gjithashtu mësojnë detyra themelore të bujqësisë, si kujdesja për kafshët.

Shkretëtirë ose terapi aventureske: Kjo qasje ndaj trajtimit të shëndetit mendor mëson teknikat e përballimit dhe aftësitë terapeutike për adoleshentët dhe të rriturit e rinj teksa ecin në shkretëtirë ose zona të tjera me moshatarët e tyre.

Park: Profesionistë të shëndetit mendor kanë filluar të rekomandojnë që njerëzit të kalojnë një kohë të caktuar çdo javë duke vizituar një park ose duke ndjekur aktivitete të tjera në natyrë.

Pyjet: Pak më shumë sesa një shëtitje në park, kjo praktikë inkurajon përdorimin e ndërgjegjshëm të pesë shqisave teksa endeni nëpër pyje ose në mjedise të mëdha me pemë.

Terapia me kafshët: Përkëdhelja, loja ose puna me kafshë si kuajt, qentë dhe zogjtë mund të ofrojnë një mënyrë tjetër për të menaxhuar stresin.

Meditim në natyrë dhe yoga: Yoga dhe meditimi ofrojnë shumë përfitime, por përfitimet mund të rezultojnë edhe më të dobishme nëse i kryeni jashtë./anabel/Gazeta Express