“Alienë dhe tuneli sekret”, çfarë fshihet pas mureve të akujt të Antarktidës? - Gazeta Express
string(73) "aliene-dhe-tuneli-sekret-cfare-fshihet-pas-mureve-te-akujt-te-antarktides"

“Alienë dhe tuneli sekret”, çfarë fshihet pas mureve të akujt të Antarktidës?

Mistere

Gazeta Express

21/07/2023 22:53

Në “Shqipëria Live” në Top Channel sot u fol për misteret e Antarktidës dhe se çfarë fshihej pas mureve të akujt.

Në rrjetet sociale po zien një teori e re konspirative. Bëhet fjalë për Antarktiken, kontinentin më misterioz në Tokë.

Shumë konspiracionistë besojnë se pas mureve me akullnaja fshihet një pjesë e tokës ku ndodhen 27 kontinente. Shumë video po qarkullojnë në rrjete sociale duke pretenduar se liderët e disa vendeve të fuqishme janë në dijeni të misterit që fshihet pas mureve të akullt mbi 100 metra mbi nivelin e detit.

“Teorinë e tokës së sheshtë, e kemi diskutuar. Është një mur i ndërtuar rreth e qark kontinenteve tona, mure të akullta kanë 3 dalje në ujëra matanë atij rripi të akullt. Duhet te kthehemi pas në kohë për të kuptuar se pse na sillen idetë e tokës së sheshtë.

 Deri në vitin 1957 në enciklopeditë botërore e kemi që toka është e rrafshët me një kupolë sipër, kështu thotë dhe gjeneza në Bibël. Po ashtu dhe Kurani. Ne kemi një marrëveshje ndërkombëtare ku mbyllen teoritë e mundësisë së interpretimeve të shteteve për formën e Tokës apo për Tokat përtej akullnajave.

Traktatin e Antarktikut e ka forcuar Britania e Madhe. Mund të depërtosh me 3 anije në këto porta të akullnajave. Nuk ke shanse të nisesh nga Lindja për të shkuar në Amerikë,” tha konspiracionisti Aranit Sllamniku. /Gazeta Shqip/