23 vjeçari që vdiq nga koronavirusi ishte me presion të lartë të gjakut, epilepsi dhe pneumoni - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

21/09/2020 17:29

23 vjeçari që vdiq nga koronavirusi ishte me presion të lartë të gjakut, epilepsi dhe pneumoni

Ballina

Gazeta Express

21/09/2020 17:29

Pacienti 23-vjeçar nga Sveti Nikole u shtrua në spital në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në Shkup më 19 shtator dhe vdiq një ditë pas pranimit, tha Ministria e Shëndetësisë për TV21.

U administrua me ethe, ngopje 75% të ajrit të dhomës, takikardik, takipneik, me gjuhë të thatë të veshur me të bardhë dhe frymëmarrje vezikulare të dobësuar pulmonare me gjetjen e krepitacioneve në mënyrë bilaterale në baza dhe në partitë e mesme.

Nga diagnozat e mëparshme, pacienti kishte presion të lartë të gjakut, mbipesha dhe epilepsi, me pneumoni të zhvilluar si rezultat i virusit. Pacienti u diagnostikua pozitiv më 17.09, pasi më parë kishte një temperaturë të lartë, gjendje të keqe të rëndë, kollë dhe gulçim për 4 ditë, për shkak të së cilës ai u dërgua në spitalin e Velesit. Aty iu dha terapi, por për shkak të gjendjes së dobët klinike ai u transferua menjëherë në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në Shkup.