Zbuloni nëse jeni të dehidratuar me anë të këtyre 4 shenjave - Gazeta Express

Gazeta Express

17/11/2020 13:17

Zbuloni nëse jeni të dehidratuar me anë të këtyre 4 shenjave

Gazeta Express

17/11/2020 13:17

Shumica e njerëzve, ndonëse janë të ndërgjegjshëm sa rëndësi ka të jesh i/e hidratuar nuk e kuptojnë nëse kanë një problem të tillë pasi nuk dallojnë dot shenjat e tij. Si t’I kuptoni disa nga shenjat që tregojnë që jeni të dehidratuar:

Probleme në frymëmarrje

Mund t’ju duket e çuditshme, por edhe problemet në frymëmarrje mund të vijnë si pasojë e dehdratimit.

Lëkurë e thatë

Lëkura e thatë është shenja parësore që lajmëron dehdratimin. Nëse papritur vini re se lëkura ju është tharë shumë atëherë duhet patjetër të konsultoheni me një dermatolog.

Dhimbja e kokës

Edhe dhmbja e vazhdueshme e kokës mund të vijë si pasojë e dehidratimit. Në vend që të drejtoheni tek ilaçet do t’ju sugjeronim të pini më shumë ujë.

Nevojë për sheqer

Dehidratimi është edhe një shenjë e diabetit. Nëse vini re se goja ju thahet shpesh dhe keni dëshirë për të konsumuar ëmbëlsira atëherë është mirë të bëni një test glukoze.