Zbulojeni arsyen se pse britanikët shoqërojnë çajin më qumësht - Gazeta Express
string(62) "zbulojeni-arsyen-se-pse-britaniket-shoqerojne-cajin-me-qumesht"

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

16/12/2021 23:48

Zbulojeni arsyen se pse britanikët shoqërojnë çajin më qumësht

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

16/12/2021 23:48

Kur moti bëhet më i freskët, shumica e njerëzve u drejtohen pijeve të nxehta për të marrë më tepër ngrohtësi.

Ndër pijet e preferuara, pa dyshim, është edhe çaji, për shkak të shumëllojshmërisë së shijes dhe vlerave që fal për shëndetin.

Lexo Edhe:

Një nga vendet që njihen për konsumin e lartë të çajit në botë është edhe Britania, ku kjo pije është rrënjosur thellë në traditë dhe mënyrën e jetesës.

Po pse britanikët e pinë çajin me qumësht?

Zakoni i tyre për të shtuar qumësht në çaj ka filluar që në shekullin e 18-të.

Në atë periudhë çaji ishte një pije e kushtueshme dhe duke qenë se gotat e disponueshme shpesh plaseshin nga nxehtësia e çajit, ata gjetën një zgjidhje.

Fillimisht, hidhnin qumështin në një filxhan dhe më pas shtonin çaj.

Qumështi i ftohtë e ftoh çajin aq sa të mos thyhet gota dhe njëkohësisht pakëson hidhërimën e tij.

Duke qenë tepër i vlefshëm, familjet që nuk mund të përballonin sasi të mëdha të çajit shtonin një sasi më të madhe qumështi, ndërsa familjet e pasura prireshin të bënin të kundërtën.

Nëse po mendoni të provoni këtë variant të çajit duhet të dini se fillimisht hidhet qumështi në gotë e më pas çaji. Kështu, shija do të jetë me e mirë për shkak se qumështi duke arritur temperaturën e çajit, shpërndan shijen në mënyrë të barabartë.

Dhe nëse i shtoni çajit qumësht, ju do të ftohni çajin dhe mund ai të mos ketë shije aq të mirë.