Zaev dhe Jan Kop bashkë me karvanin e NATO-s në Fakultetin Filozofik - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

12/12/2019 10:16

Zaev dhe Jan Kop bashkë me karvanin e NATO-s në Fakultetin Filozofik

Ballina

Gazeta Express

12/12/2019 10:16

Zoran Zaev së bashku me ambasadorin e Mbretërisë së Holandës, Dirk Jan Kop do të marrin pjesë në karvanin e NATO-s dhe debatin me studentët e UCM me temë “Rruga drejt anëtarësimit në NATO: nga një vend i izoluar drejt një vendi të integruar”.

Qëllimi i kësaj ngjarje është të nxitet debat për përfitimet nga integrimet euroatlantike dhe anëtarësimi i shtetit në NATO. Ideja është që përmes ngjarjes ta ripërsërisim gjithë procesin e integrimit në NATO, duke ju vënë theks të veçantë sfidave dhe pengesave që janë tejkaluar gjatë gjithë procesit të integrimit. Njëkohësisht ngjarja do t’u ofrojë mundësi studentëve të njoftohen më shumë për procesin dhe rëndësinë e integrimeve euroatlantike, përfitimet nga anëtarësimi në NATO, rolin të cilin NATO e ka në ruajtjen e paqes dhe sigurisë në Ballkan dhe më gjerë.