WhatsApp i ri për Windows dhe macOS - Gazeta Express

WhatsApp i ri për Windows dhe macOS

AutoTech

Gazeta Express

18/11/2021 18:08

WhatsApp po zhvillon aplikacione të reja për platformat Windows dhe macOS.

WhatsApp ka qenë i disponueshëm në kompjuter për një kohë të gjatë, por në thelb është një aplikacion celular miqësor për desktop.

Lexo Edhe:

Sipas pretendimeve, kjo do të ndryshojë në të ardhmen, sepse kompania aktualisht po zhvillon aplikacione krejtësisht të reja për platformat Windows dhe macOS.

Dihet gjithashtu se si mund të duket softueri i ri dhe cilat do të jenë karakteristikat e tij kryesore, dhe ato mund ti shihni këtu.

WhatsApp UWP (Universal Windows Platform) do të projektohet për të punuar me Windows 11. Ai do të funksionojë edhe kur të jetë i mbyllur dhe aplikacioni do të nisë në një sekondë.

Aplikacioni do të ketë edhe një funksion vizatimi, i cili do të jetë i përshtatshëm për pajisjet me ekrane me prekje.

Ndryshimi kryesor në opsionin e destinuar për platformën macOS është ndërfaqja e përmirësuar e përdoruesit, por ende nuk dihet se kur do të bëhet i disponueshëm versioni i ri i aplikacionit.