WhatsApp do të fshijë llogarinë tuaj nëse nuk jeni dakord për ndarjen e të dhënave me Facebook - Gazeta Express

WhatsApp do të fshijë llogarinë tuaj nëse nuk jeni dakord për ndarjen e të dhënave me Facebook

AutoTech

Gazeta Express

06/01/2021 22:55

“Respekti për privatësinë tuaj është koduar në ADN-në tonë”, i hapë politikat e privatësisë së WhatsApp . “Që kur kemi filluar WhatsApp, ne kemi aspiruar të ndërtojmë shërbimet tona duke pasur parasysh një sërë parimesh të forta të privatësisë”.

Por më 8 shkurt 2021, kjo deklaratë e hapjes nuk do të gjejë më vend në politikë.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook po paralajmëron përdoruesit në Indi për një azhurnim të kushteve të tij të shërbimit dhe politikës së privatësisë që pritet të hyjë në fuqi muajin tjetër.

“Përditësimet kryesore” kanë të bëjnë me mënyrën se si përpunon të dhënat e përdoruesit, “sesi bizneset mund të përdorin shërbimet e pritura nga Facebook për të ruajtur dhe menaxhuar bisedat e tyre në WhatsApp” dhe “sesi ne jemi partner me Facebook për të ofruar integrime në të gjithë Produktet e Kompanisë Facebook”.

Ndryshimet e detyrueshme lejojnë WhatsApp të ndajë më shumë të dhëna të përdoruesit me kompani të tjera të Facebook, duke përfshirë informacionin e regjistrimit të llogarisë, numrat e telefonit, të dhënat e transaksionit, informacionin në lidhje me shërbimin, ndërveprimet në platformë, informacionin e pajisjes mobile, adresën IP dhe të dhëna të tjera të mbledhura bazuar nga pëlqimet e  përdoruesve.

Përditësimet për termat dhe politikat e privatësisë së WhatsApp vijnë në shprehje të ” vizionit të fokusuar në privatësi ” të Facebook për të integruar WhatsApp, Instagram dhe Messenger së bashku dhe për të siguruar një përvojë më koherente për përdoruesit në të gjithë shërbimet e tij.

Përdoruesit që nuk bien dakord për kushtet e rishikuara deri në datën e ndërprerjes do t’i bëjnë llogaritë e tyre të paarritshme, tha kompania në njoftim.

Kushtet e Shërbimit të WhatsApp u azhurnuan për herë të fundit në 28 Janar 2020, ndërsa Politika e saj e Vërtetë e Privatësisë u zbatua në 20 Korrik, 2020.

Produktet e Kompanisë Facebook i referohen familjes së shërbimeve të gjigandit të mediave sociale , duke përfshirë aplikacionin e tij kryesor Facebook, Messenger, Instagram, Boomerang, Threads, pajisje të markës Portal, kufje Oculus VR (kur përdorni një llogari në Facebook), Dyqane Facebook, Spark AR Studio, Rrjeti i audiencës dhe aplikacionet e Ekipit NPE .

Sidoqoftë, nuk përfshin Vendin e Punës, Bazat Falas, Messenger Kids dhe Produktet Oculus që janë të lidhura me llogaritë e Oculus.

Çfarë ka ndryshuar në politikën e saj të privatësisë?

Në politikën e saj të azhurnuar, kompania zgjerohet në seksionin “Informacioni që Ju jepni” me specifikat në lidhje me llogarinë e pagesës dhe informacionin e transaksionit të mbledhur gjatë blerjeve të bëra përmes aplikacionit dhe ka zëvendësuar seksionin “Kompanitë e Lidhura” me një të ri “Si Ne Punojmë Me Facebook tjetër” Kompanitë “që hyjnë në detaje se si përdor dhe ndan informacionin e mbledhur nga WhatsApp me produkte të tjera të Facebook ose palë të treta.