Vuçiq terrorizoi kombin me përshkallëzim, pastaj e qetësoi me derrkucë dhe litium   - Gazeta Express
string(80) "vuciq-terrorizoi-kombin-me-pershkallezim-pastaj-e-qetesoi-me-derrkuce-dhe-litium"

Vuçiq terrorizoi kombin me përshkallëzim, pastaj e qetësoi me derrkucë dhe litium  

Lajme

Gazeta Express

25/06/2024 7:40

Në më pak se dy muaj, presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, mbajti fjalimin e tij të dytë drejtuar kombit.

‘Urdhri i frikës, urdhri i Serbisë në qiej’. Kështu mund të përshkruhet në kohën më të shkurtër të mundshme kjo adresë e shkretë.

Lexo Edhe:

Vuçiq që në fillim e paralajmëroi kombin se e dinte se në muajt e ardhshëm do të kishte një përshkallëzim me pasoja të rënda në Evropë dhe në botë.

Dhe pastaj radha e optimizmit. Sepse tashmë në vitin 2027, sikur nuk do të ketë përshkallëzim, Serbia e pret EXPO, një pikë kthese në zhvillim.

“Stadiumi Kombëtar do të lidhet me EXPO, po vazhdojnë bisedimet me një nga kompanitë më të mëdha të derrit në vend – “Legends”. Ne do të punojmë që jo vetëm të menaxhojmë stadiumin në Beograd, por edhe në Zajeçar, Loznicë, Leskovc. Ngjarjet dhe manifestimet në Stadiumin Kombëtar do t’i përkasin EXPU-së”. Na lejuan të kemi EXPO-në në 25 hektarë. Kemi lënë mënjanë një sipërfaqe pak më të madhe, një shesh me skenë, ku do të jenë të pranishëm edhe kompani të tjera të mëdha. Kemi një shëtitore EXPO, zona e këmbësorëve shkon nga stacionet hekurudhore” – shpjegoi Vuçiq, duke i tërhequr kombit gjithçka në dërrasën e zezë sikur nuk do të kishte përshkallëzim.

Pasuan një sërë treguesish ekonomikë. Fitimet nuk kanë qenë kurrë më të larta, Serbia ka rritjen më të lartë në Evropë. Por për t’u ngjitur në qiej … duhet tema kryesore e adresës së kombit – litiumi.

Nëse niset projekti i litiumit, thotë Vuçiq, ai do të ketë bateritë më të mira për makina në botë dhe GDP-ja nuk do të jetë më rritja më e shpejtë në Evropë, por në hapësirë.

“Serbia shkon në parajsë. Kjo nuk është një ngjarje e njëhershme, do të ndodhte çdo vit, për dhjetëra vite”, thotë Vuçiq.

Por për të mos lejuar që kombi të pushojë shumë, Vuçiq përsëriti mantrën e vjetër për origjinën e ushqimit.

“Supozimi im është se do të ketë mungesa të mëdha ushqimore, jo vetëm këtu, por në botë. Ju mund të shihni se çfarë kemi siguruar, çfarë sasie gruri, kripë, derra majmëri, sheqer, makarona dhe gjithçka tjetër” – ia ka përshkruar situatën kombit Vuçiq.