Vetëm kështu mund ta parandaloni sulmin në tru - Gazeta Express

Vetëm kështu mund ta parandaloni sulmin në tru

Shneta

Gazeta Express

11/08/2020 10:41

Për fat të mirë, sulmi në tru mund të parandalohet ose të paktën të reduktohet ndjeshëm

Në goditje truri arrihet kur ka ndërprerje të menjëhershme të furnizimit me gjak në tru. Rrjedhja e oksigjenit dhe materieve ushqyese në tru është ndërprerë dhe qelizat e trurit dëmtohen ose shkatërrohen. Kur qelizat e trurit janë të shkatërruara humbasin funksionet trupore që këto qeliza i kontrollojnë zakonisht.

Që të mos vijë deri tek një situatë serioze si kjo, sëmundja kërkon një reagim paraprak për largimin e shkaqeve që sjellin deri tek sulmi.

Shtypja e lartë e gjakut është ndër faktorët kryesor që mund ta shkaktoj sulmin në tru, nëse veç nuk kontrollohet.

Monitorimi i shtypjes së gjakut, si dhe trajtimi i tij nëse është i lartë, padyshim që shkakton ndryshim të madh në shëndetin e trurit.

Për ta zvogëluar shtypjen e lartë të gjakut duhet të mos hani kripë, të shmangni ushqimet me përqindje të lartë të yndyrës, si hamburgerët, djathi, akulloret etj.

Gjithashtu, bëni më shumë ushtrime fizike, hiqni dorë nga duhani dhe konsumoni pemë dhe perime