“Vera Andrron Detin” premierë në Festivalin ndërkombëtar të Filmit ‘Mannheim-Heidelberg’ - Gazeta Express

Arte

Gazeta Express

17/11/2021 21:43

“Vera Andrron Detin” premierë në Festivalin ndërkombëtar të Filmit ‘Mannheim-Heidelberg’

Arte

Gazeta Express

17/11/2021 21:43

“Vera Andrron Detin” po shënon sukses pas suksesi.

Filmi me regji të Kaltrina Krasniqit do të jepet premierë nesër në Gjermani, në Festivalin ndërkombëtar të Filmit “Mannheim-Heidelberg”.

Lexo Edhe:

Ky Festival do shënojë edicionin e 70-të të tij. Pjesëmarrëse në këtë eveniment do të jenë Kaltrina Krasniqi, Doruntina Basha dhe Teuta Ajdini – Jegeni.

E zhytur në një atmosferë të tensionuar, “Vera Andrron Detin” është një portret intim por edhe universal i një gruaje e cila lufton një realitet të vrazhdë pabarazisë gjinore thellë të rrënjosura në shoqëri edhe në ditët e sotme’.

Në film luajnë: Teuta Ajdini Jegeni, Alketa Syla, Refet Abazi, Astrit Kabashi, Arona Zyberi, Aurita Agushi, Ilire Vinca, Xhevat Qorraj, etj. Drejtoreshë e fotografisë: Sevdije Kastrati; Producent: Shkumbin Istrefi.