‘Vera Andrron Detin’, hap javën e filmit në Mitrovicë - Gazeta Express
string(51) "vera-andrron-detin-hape-javen-e-filmit-ne-mitrovice"

‘Vera Andrron Detin’, hap javën e filmit në Mitrovicë

Arte

Gazeta Express

11/09/2023 15:27

Java e filmit në Mitrovicë, në terasën e 7Arte, do të hapet sot me filmin ‘Vera Andrron Detin’ me skenar të Doruntina Bashës dhe regji të Kaltrina Krasniqit.

Sinopsisi: ‘Përditshmëria e qetë e Verës (64) çrregullohet nga vetëvrasja e papritur e burrit të saj që hapë rrugë për një paradë të padëshiruar kërcënimesh nga kushërinjtë që pretendojnë të kenë pronësi mbi shtëpinë e familjes së tyre në fshat. Kur tendencat e një skeme të nëntokës fillojnë të dalin në pah, bota e Verës përballet me rreziqe të cilat duket se do ta fundosin atë. Frika dhe mosbesimi, shtyn Verën të marrë fatin e familjes në duart e saj.

Lexo Edhe:

E zhytur në një atmosferë të tensionuar, “Vera Andrron Detin” është një portret intim por edhe universal i një gruaje e cila lufton një realitet të vrazhdë pabarazish gjinore thellë të rrënjosura në shoqëri edhe në ditët e sotme’.

Filmi shfaqet dot me fillim nga ora 20:00.

/Express