Vëllimi i parë i “Frenkenstein” shitet në ankand për 1.17 milion dollarë - Gazeta Express

Arte

Gazeta Express

17/09/2021 1:03

Vëllimi i parë i “Frenkenstein” shitet në ankand për 1.17 milion dollarë

Arte

Gazeta Express

17/09/2021 1:03

Një botim i parë i setit Frankenstein të Mary Shelley vendosi një rekord të ri botëror për një vepër të shtypur nga një grua, pasi u shit në ankand për 1.17 milion dollarë.

Kopja me tre vëllime e Frankenstein, e cila mban ende kopertinat e saj origjinale nga printimi më 1818, ishte parashikuar të shitej për 200-300 mijë dollarë nga shtëpia e ankandeve Christie’s, por shitja u mbyll me një ofertë shumë herë më të lartë se kjo.

Lexo Edhe:

Shuma u raportua nga Fine Books Magazine si një rekord i ri botëror për çmimin më të lartë të arritur nga një vepër të shtypur nga një grua.

Christie tha se botimi ishte një nga vetëm 500 të shtypurat në qarkullimin e parë të Frankenstein, dhe kopja e shitur ishte e para që u ofrua në ankand që nga viti 1985.