Ushtarët italianë të KFOR-it trajnohen për t’u përballur me turma - Gazeta Express
string(64) "ushtaret-italiane-te-kfor-it-trajnohen-per-tu-perballur-me-turma"

Ushtarët italianë të KFOR-it trajnohen për t’u përballur me turma

Lajme

Gazeta Express

24/02/2024 21:26

Ushtarët italianë të NATO-s në Kosovë, kanë njoftuar për trajnimet e rregullta për t’u bërë ballë “trazirave të turmave”.

Lexo Edhe:

“Ushtarët italianë të caktuar në Forcën Rezervë Operacionale të misionit #KFOR të udhëhequr nga #NATO kryejnë rregullisht aktivitete stërvitore për kontrollin e trazirave të turmës për të ruajtur gatishmërinë e lartë operacionale”, thuhet në komunikatën e KFOR-it.

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë”, thuhet mes tjerash në njoftim.