Urrejtja 1 orë, faji gati 4: Kaq kohë zgjasin emocionet e njeriut - Gazeta Express
string(63) "urrejtja-1-ore-faji-gati-4-kaq-kohe-zgjasin-emocionet-e-njeriut"

Urrejtja 1 orë, faji gati 4: Kaq kohë zgjasin emocionet e njeriut

Shneta

Gazeta Express

04/10/2022 9:38

Shkencëtarët kanë ndjekur të intervistuarit në jetën e përditshme dhe kanë analizuar emocionet e tyre, si edhe intensitetin dhe zgjatjen mesatare

Nga 27 ndjenja të ndryshme, gëzimi zgjat madje 35 orë apo një ditë e gjysmë.

Lexo Edhe:

Këndellja nga shkatërrimi i lidhjes dashurore, vdekja e një personi të dashur apo ndjenja e përgjithshme, trishtimi janë emocioni më i fortë për njerëzit, por një ndër shkaqet për të që zgjat rreth 240 herë më shumë se sa ndjenjat e tjera – si p.sh. turpi, befasia, nervozizmi apo monotonia, ka treguar studimi i Universitetit belg Leuven.

Në këtë studim, shkencëtarët kanë ndjekur të intervistuarit në jetën e përditshme dhe i kanë analizuar emocionet e tyre, si edhe intensitetin dhe kohëzgjatjen mesatare, shkruan “Daily Mail”, përcjell Telegrafi.

Nga 27 ndjenja të ndryshme, më së shumti zgjat trishtimi – rreth 120 orë, dhe e pason ndjenja e urrejtjes të cilat njerëzit mesatarisht “mbajnë” rreth 60 orë, ndërsa gëzimi rreth 35 orë, kanë përfunduar shkencëtarët.

Kaq na ‘mbajnë’:

▪ Hidhërimi: 120 orë
▪ Urrejtja: 60 orë
▪ Dëshpërimi, shpresa, ankthi, zhgënjimi dhe kënaqësia: 24 orë
▪ Xhelozia: 15:00
▪ Lehtësimi: 8 orë
▪ Entuziazmi: 6 orë
▪ Admirim dhe mirënjohja: 5 orë
▪ Relaksi: 4.3 orë
▪ Faji: 3.5 orë
▪ Stresi: 3 orë
▪ Krenaria: 2.6 orë
▪ Afeksioni: 2.5 orë
▪ Zemërimi, mërzia, habia: 2 orë
▪ Nervozizmi, simpatia: 1.3 orë
▪ Poshtërimi: 0.8 orë
▪ Frika: 0.7 orë
▪ Turpi, neveria: 0.5 orë