Udhëheqësit ushtarakë të NATO-s zbarkojnë në Prishtinë, takojnë komandantin e KFOR-it - Gazeta Express
string(83) "udheheqesit-ushtarake-te-nato-s-zbarkojne-ne-prishtine-takojne-komandatin-e-kfor-it"

Lajme

Gazeta Express

09/12/2021 14:13

Udhëheqësit ushtarakë të NATO-s zbarkojnë në Prishtinë, takojnë komandantin e KFOR-it

Lajme

Gazeta Express

09/12/2021 14:13

Kryetari i Komitetit Ushtarak të NATO-s, admirali Rob Bauer së bashku me komandantin suprem të aleancës për Evropë, gjeneralin Tod D. Wolters kanë bërë një vizitë në Shtabin e KFOR-it në Prishtinë ditën e djeshme më 8 dhjetor, raporton Gazeta Express.

Ata kanë takuar komandatin e KFOR-it në Kosovë, Ferenc Kajari me të cilin kanë biseduar për situatën e sigurisë në Kosovë.

Lexo Edhe:

“Kryetari i Komitetit Ushtarak të NATO-s, admirali Rob Bauer së bashku me komandantin suprem të aleancës për Evropë, gjeneralin Tod D. Wolters kanë bërë një vizitë në Shtabin e KFOR-it në Prishtinë. Gjatë vizitës, Admirali BAUER dhe gjenerali WOLTERS u takuan me komandantin e KFOR-it, gjeneralmajor Ferenc KAJÁRI, i cili i njoftoi me zhvillimet e fundit në situatën aktuale të sigurisë në Kosovë”, thuhet në njoftimin e KFOR-it

Aleanca veriatlantike ka deklaruar se mbetet e përkushtaur për stabilitetin në Ballkan.

“Aleanca mbetet e përkushtuar për të siguruar stabilitet në Ballkan duke ruajtur një prani fleksibël dhe parandaluese për aq kohë sa të jetë e nevojshme. Është gjithmonë qetësuese të dëshmosh përkushtimin e burrave dhe grave që punojnë shumë në KFOR. Kontributi i tyre për një mjedis të sigurt dhe të sigurt, gjatë njëzet e dy viteve të fundit ka qenë i jashtëzakonshëm,” tha gjenerali Wolters.

Gjatë angazhimit, treshja diskutuan zhvillimet e fundit në situatën aktuale të sigurisë në Kosovë dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe mbështetjen e KFOR-it në përpjekjet për COVID-19.

“Misioni i KFOR-it ka një rol themelor si një forcë stabilizuese në Ballkanin Perëndimor. Burrat dhe gratë që shërbejnë këtu janë një shtyllë sigurie për popullatën vendase. Duke folur me ta sot më bëri jashtëzakonisht krenar,” tha Admirali Bauer.

“Misioni i NATO-s është të kontribuojë në një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes siç është mandatuar nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Në kryerjen e misionit të tij, KFOR-i bashkëpunon dhe ndihmon Kombet e Bashkuara, Bashkimin Evropian dhe aktorë të tjerë ndërkombëtarë, si të përshtatshme, për të mbështetur zhvillimin e një Kosove të qëndrueshme dhe paqësore.Aleanca mbetet e përkushtuar për të garantuar stabilitetin në Ballkan duke ruajtur një prani fleksibël dhe parandaluese për aq kohë sa nevojitet,” tha gjenerali Wolters.