U gjet qyteti i humbur i Atlantisit, publikohen videot - Gazeta Express

Mistere

Gazeta Express

20/05/2020 10:12

U gjet qyteti i humbur i Atlantisit, publikohen videot

Mistere

Gazeta Express

20/05/2020 10:12

Siç e dimë të gjithë, Platoni ishte i pari që përmendi qytetin e humbur të Atlantisit. Duke qenë se është përralla më e famshme e të gjitha kohërave prej librave të lashtë historik, nuk ka teori më të mirë sesa kjo se ekziston një qytet i humbur.

Teoria më e re rreth vendndodhjes së këtij qyteti të humbur është se ai në fakt ndodhet diku në Oqeanin Atlantik ose edhe në Detin Mesdhe. Disa madje kanë spekuluar se ky qytet ndodhet nën akullin e Antarktidës, por sipas disa videove të reja, ky qytet thuhet se ndodhet thellë nën shkretëtirat e Saharës.

Fotografitë dhe videot e këtij “fakti” janë shpërndarë nëpër internet duke e mbështetur idenë se ky është Atlantis, qyteti i humbur të cilin bota është përpjekur shumë gjatë që ta gjente, transmeton Gazeta Express.

Sipas këtyre dëshmive të reja, qyteti ka qenë i fshehur nën shkretëtirë për disa mijëra vjet. I ndodhur nën strukturën Richat, apo siç njihet më mirë, Syri i Saharës, ky është përshkrimi më i afërt me atë të Platonit.