Turqia e heton WhatsApp - Gazeta Express

Turqia e heton WhatsApp

AutoTech

Gazeta Express

12/01/2021 1:49

Rregullatori i konkurrencës i Turqisë tha sot se kishte filluar një hetim kundër WhatsApp dhe pronarit të tij të Facebook, pasi aplikacioni i mesazheve u kërkoi përdoruesve të lejonin Facebook të mbledhë të dhënat e tyre, duke përfshirë numrat e telefonit dhe vendndodhjet.

Komisioni turk për Mbrojtjen e Konkurrencës deklaroi në një deklaratë se urdhëroi që kërkesa për mbledhjen e të dhënave të pezullohej menjëherë derisa të përfundonte procedura e hetimit, raporton Reuters.

WhatsApp azhurnoi kushtet e tij të përdorimit të mërkurën e kaluar, duke lejuar Facebook dhe partnerët e tij të mbledhin të dhëna të përdoruesit dhe vendosi 8 shkurtin si afatin e fundit për pranimin e kushteve të reja, transmeton Telegrafi.

Aplikacionet konkurruese të mesazheve në Turqi, Signal dhe Telegram, që atëherë kanë parë një rritje të mprehtë të kërkesës.

Korrikun e kaluar, qeveria turke miratoi një ligj mbi kontrollin më të fortë mbi rrjetet sociale, veçanërisht ato të huaja, i cili futi kufizime dhe gjoba të reja për shkeljen e rregulloreve.