Tumori i gjuhës, mos i neglizhoni këto shenja - Gazeta Express
string(44) "tumori-i-gjuhes-mos-i-neglizhoni-keto-shenja"

Tumori i gjuhës, mos i neglizhoni këto shenja

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

10/05/2024 21:50

Ajo mund të shfaqet dhe gjatë aktiviteteve të thjeshta të përditshme si pirja e lëngjeve apo përtypja e ushqimit. Kjo lloj dhimbje lidhet lehtësisht me infeksionet e grykëve, kollën dhe alergjitë.

Për pasojë, janë përcaktuar llojet e dhimbjeve dhe zgjatja e tyre. Nëse qëndrojnë më shumë se një javë, shoqëruar me shenja të tjera, si prania e njollave në gjuhë, gjëja më e mirë është të bëni një vizitë tek mjeku për të gjetur diagnozën e saktë.

Lexo Edhe:

Njollat në gjuhë

Këto njolla në gjuhë mund të tregojnë praninë e një kanceri. Në përgjithësi janë të ngjyrës së bardhë ose të kuqe, dhe zgjasin më shumë se dy javë. Nëse i keni vënë re duhet menjëherë të konsultoheni te mjeku juaj për të kuptuqar shkakun. Nëse specialisti e sheh të nevojshme, duhet ti nënshtroheni biopsisë për të analizuar përbërjen e njollave.

Era e keqe e frymëmarrjes

Fryma e keqe është shumë e përbashkët në rastin e tumoreve të aparatit të gojës, dhe shpesh lidhet me simptoma të mëparshme. Me larjen e dhëmbëve ajo zhduket, por rikthehet menjëherë më pas. Mund të shoqërohet dhe me shijen e gjakut në gojë.

Gjaku në gjuhë

Shumë njerëz vërejnë që kanë gjak në gjuhën e tyre dhe mendojnë se kjo vjen nga xhinxhivat. Por është shumë e rëndësishme të kuptoni nga vijnë këto gjurmë gjaku. Lani gojën pasi hani, dhe me një kunjë veshi gjeni se ku del gjak. Nëse i keni vazhdimisht shijen e gjakut në gojë, drejtohuni menjëherë mjekut tuaj.