Tre zakone “të këqija” janë tregues të inteligjencës së lartë - Gazeta Express
string(59) "tre-zakone-te-keqija-jane-tregues-te-inteligjences-se-larte"

Shneta tjera

Gazeta Express

06/03/2023 19:43

Tre zakone “të këqija” janë tregues të inteligjencës së lartë

Shneta tjera

Gazeta Express

06/03/2023 19:43

Edhe pse shpesh konsiderohen si zakone dhe tipare negative, ato në fakt zbulojnë diçka mjaft pozitive për një person.

A lë rrëmujë dhe shan shumë? Ju ndoshta jeni gjykuar gjatë gjithë jetës për këto zakone të këqija, por hulumtimet në fakt kanë treguar se vetëm njerëzit inteligjentë i kanë ato.

Lexo Edhe:

Edhe pse parregullsia, zgjimi vonë dhe sharjet janë karakteristika që shpesh i atribuohen dembelizmit dhe vrazhdësisë, sipas psikologëve, këto zakone janë tregues të mendjes së mprehtë dhe inteligjencës së lartë, shkruan revista Curious Mind.

Parregullsi

Ekziston një ide se të jesh i çrregullt do të thotë të jesh i çorganizuar dhe si rrjedhim më pak produktiv. Por një psikolog nga Universiteti i Minesotës zbuloi se njerëzit që kanë dhoma të çrregullta janë më inteligjentë dhe kanë një IQ më të lartë.

Dhe në të vërtetë, kur mendja juaj është e zënë me gjëra kaq të mëdha, ju më së paku kujdeseni për rregullsinë. Përveç kësaj, një dhomë e çrregullt do të thotë që ju jeni një person shumë krijues.

Zgjimi vonë

Kur qëndroni zgjuar deri vonë dhe duhet të zgjoheni herët për punë, kjo do të thotë që ndoshta jeni gjithmonë të lodhur dhe për këtë arsye perceptoheni si dembel, pavarësisht se sa shumë punoni gjatë turnit tuaj.

Është se ritmi juaj cirkadian funksionon ndryshe për ju sesa për të tjerët. Dhe ajo që është interesante është se shkencëtarët kanë gjetur një lidhje midis ritmit cirkadian të njerëzve dhe nivelit të tyre të inteligjencës.

Sharje

Të sharat kanë pasur gjithmonë një reputacion të keq. Njerëzit që shajnë shpesh perceptohen si vulgarë dhe të pasjellshëm.

Megjithatë, një studim i kryer në Kolegjin Marist në Nju Jork tregoi të kundërtën – njerëzit që mallkojnë shpesh janë më inteligjentë, kanë një fjalor më të madh dhe aftësi më të mira retorike.

Përveç kësaj, ata janë më të sinqertë sepse sharjet shoqërohen me emocione të sinqerta. Kjo do të thotë se njerëzit që betohen kanë më shumë gjasa të tregojnë ngjyrat e tyre të vërteta dhe të shprehin ndjenjat e tyre të vërteta.