Tik Tok vë në plan të parë shëndetin mendor - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

15/09/2021 11:01

Tik Tok vë në plan të parë shëndetin mendor

AutoTech

Gazeta Express

15/09/2021 11:01

Tik Tok ka prezantuar një mori opsionesh për të ndihmuar përdoruesit që vuajnë nga problemet e shëndetit mendor dhe mendimet për vetëvrasjen.

Risitë përfshijnë guida për mirëqenien dhe mbështetje për njerëzit që përballen me çrregullime të të ushqyerit.

Lexo Edhe:

Gjithashtu, ka një mekanizëm ndërhyrjeje që i drejton përdoruesit te burimet e suportit nëse kërkojnë fjalë si “vetëvrasje”.

Ky përditësim vjen pasi Tik Tok, ashtu si rrjetet e tjera sociale, ka marrë ankesa dhe kritika për ndikimin që mund të ketë te përdoruesit e tij, sidomos adoleshentët.

 Kjo masë u ndërmor edhe pas së njëjtës kritikë që mori rrjeti social Instagram për të njëjtin shkak.