Thënie për librin të cilat ju bëjnë që ta doni edhe më shumë atë - Gazeta Express

Thënie për librin të cilat ju bëjnë që ta doni edhe më shumë atë

Arte

Gazeta Express

23/04/2020 22:34

Në shënim të Ditës Botërore të Librit Dita Botërore e Librit dhe e të Drejtave të Autorit llogaritet ndër ditët më të pritura të vitit.

Festuar në 23 Prill çdo vit, kjo ditë ka shumë domethënie në historinë e letërsisë botërore. Njerëz me prejardhje të ndryshme kulturore, vende dhe etni mblidhen për të përkujtuar Ditën Ndërkombëtare të Librave, e cila feston leximin e librave, përcjell portal rtv21.tv

 Filluar nga UNESCO në 1995, dita shënon kontributin e librave, autorëve, botuesve dhe bibliotekave në të gjithë globin. Adhuruesit e librave mund t’i urojnë njëri-tjetrit Gëzuar Ditën Botërore të Librit duke dërguar disa citate domethënëse nga, mendimtarë dhe autorët e tyre të preferuar.

Këtu keni një përmbledhje të kuruar posaçërisht për ju, kështu që zgjidhni kuotën tuaj të preferuar dhe dërgojuani të dashurve tuaj.

Unë gjithmonë e kam imagjinuar që Parajsa do të jetë një lloj biblioteke. – nga Jorge Luis Borges

Një shtëpi pa libra është si një dhomë pa dritare. – nga Heinrich Mann

Një libër, një stilolaps, një fëmijë dhe një mësues mund të ndryshojnë botën. – nga Malala Yousafzai

Një dhomë pa libra është si një trup pa shpirt – nga Marcus Tullius Cicero

Leximi është një bisedë. Të gjitha librat flasin. Por një libër i mirë dëgjon gjithashtu. – nga Mark Haddon

Personi, qoftë ai zotëri apo zonjë, i cili nuk ka kënaqet nga një roman I mirë, duhet të jetë patjetër budalla. – nga Jane Austen

Nuk ka asnjë mik më besnik se sa një libër.– nga Ernest Hemingway Nëse lexoni vetëm librat që lexojnë të gjithë të tjerët, mund të mendoni vetëm atë që mendojnë të gjithë të tjerët. – nga Haruki Murakami

Ju e dini që keni lexuar një libër të mirë kur ktheni faqen e fundit dhe ndiheni sikur të keni humbur një mik.- nga Paul Sweeney

Mendja nuk është një libër, që të hapet sipas dëshirës dhe të ekzaminohet në kohën e lirë. Mendimet nuk janë hedhur në brendësi të kafkave, për t’u shpërndarë nga një pushtues. Mendja është një gjë e ndërlikuar dhe me shumë shtresa. ”– nga J.K. Rowling

Ka më shumë thesare në libra sesa në të gjitha plaçkat e piratëve në Treasure Island. – nga Walt Disney

Nëse ka një libër që ju doni të lexoni, por ai ende nuk është shkruar, atëherë duhet ta shkruani atë.– nga Toni Morrison /21Media