‘The best european show’ fillon provat e shfaqjes ne Poloni - Gazeta Express
string(57) "the-best-europian-show-fillon-provat-e-shfaqjes-ne-poloni"

‘The best european show’ fillon provat e shfaqjes ne Poloni

Arte

Gazeta Express

22/08/2023 13:20

Në Opole të Polonisë kanë filluar provat e shfaqjes “The Best European Shoë” – një ko-produksion i Teatrit Kombëtar të Kosovës, Teatro Due – Parma, Teatri Kombëtar Slloven – Nova Gorica, Teatr Opole dhe Teatru Malta.

Shfaqja trajton problemet me të cilat sot ballafaqohet Evropa përmes një jurie teatrore e cila mblidhet të zgjedh shfaqjen më të mirë evropiane.

Lexo Edhe:

Teksti: Marko Bratush & Haris Pashoviq

Regjisor: Haris Pashoviq

Luajnë: Armend Smajli, May-Linda Kosumovic, Davide Gagliardini, Ana Facchini, Gianni Selvaggi, Philip Leone Ganado, Felix Römer, Ëeronika Kozakoëska, Blazej Stencel, Ibrahim Koma dhe Paola de Crescenzo.

Kompozitor: Trimor Dhomi

Dramaturg: Sean Buhagiar

Asistent Regjisor: Aleksander Dulak

Disejner i dritave: Claudio Coloretti

Skenograf dhe Kostumograf: Krystian Szymczak

Datat e premierave në teatrot partnere:

📅Opole – Poloni: 13 tetor 2023

📅Parma – Itali: 21 tetor 2023

📅Valeta – Maltë: 9 shkurt 2024

📅Nova Gorica – Slloveni: 16 prill 2024

📅Prishtinë – Kosovë: 25 prill 202