Testi i personalitetit, si të kuptoni nëse keni çrregullimin e pazakontë - Gazeta Express
string(71) "testi-i-personalitetit-si-te-kuptoni-nese-keni-crregullimin-e-pazakonte"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

30/12/2022 19:26

Testi i personalitetit, si të kuptoni nëse keni çrregullimin e pazakontë

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

30/12/2022 19:26

Le të shohim se çfarë është saktësisht çrregullimi obsesiv- kompulsiv (OCD), i cili i përket çrregullimeve të ankthit. Personi që e prezanton shpesh ka mendime të pakëndshme dhe shqetësuese, të cilat e çojnë atë në lëvizje dhe sjellje të përsëritura kompulsive që i shkaktojnë stres në të njëjtën kohë.

Mendimet e vazhdueshme dhe torturuese të pacientit quhen obsesione dhe shoqërohen me ankth të fortë. Personi që përjeton këto obsesione e di se ato janë krijime të mendjes së tij, por ai nuk mund t’i largojë ato. Kështu që ai detyrohet të bëjë atë që mendon se është e duhura dhe në atë moment për të mbrojtur veten dhe për t’u ndjerë më mirë.

Lexo Edhe:

Çfarë do të thotë saktësisht kjo në praktikë? Do të keni patjetër dikë që njihni, apo edhe veten, i cili do të kontrollojë nëse çdo gjë (p.sh. energjia elektrike) në shtëpi është fikur vazhdimisht. Ose do të dëshirojë të lajë duart shumë shpesh në mënyrë që të ndihet i pastër, apo edhe të rregullojë gjithçka në shtëpi dhe të kërkojë simetri. Këto janë disa manifestime të lehta të OCD, por do të ishte mirë të mos neglizhoni dhe të “thyeni” këto taktika.

Pra, si mund ta dalloni nëse keni edhe këto mendime obsesive dhe detyrime, të cilat e bëjnë jetën tuaj të vështirë. Ekziston një test që mund t’i përgjigjeni dhe do t’ju japë rezultate të sakta, përderisa përgjigjeni me ndershmëri:

Testi diagnostik i Çrregullimit Obsesiv Kompulsiv (OCD).

/abcnews.al