Testi i baterisë: iPhone 12 shkurton jetën e baterisë për dy orë kur përdorni 5G - Gazeta Express

Testi i baterisë: iPhone 12 shkurton jetën e baterisë për dy orë kur përdorni 5G

Gazeta Express

22/10/2020 9:08

Një test i baterisë iPhone 12 tregon se modelet e reja marrin një goditje të madhe në jetën e tyre të baterisë kur përdorin të dhëna 5G.

Modeli standard iPhone 12 humbi pothuajse saktësisht dy orë jetëgjatësi të baterisë kur përdorte 5G në krahasim me 4G, dhe gjërat ishin edhe më keq me iPhone 12 Pro, transmeton Telegrafi.

Tom’s Guide vendosi dy modelet e reja përmes testit standard të jetëgjatësisë së baterisë.

Ja se si funksionon testi i baterisë së Tom’s Guide. Ai shfleton në internet vazhdimisht derisa bateria të shpenzohet.

Por këtë herë, ajo shtoi në një element shtesë.

Për iPhone 12 dhe iPhone 12 Pro, ai e bëri edhe me rrjetin 5G dhe 4G, dhe ndryshimi ishte mjaft dramatik.

iPhone 12 arriti 10 orë 23 minuta në 4G, por kjo ra në 8 orë 25 minuta kur përdorej rrjeti 5G – një rënie prej 1 orë 58 minutave.

iPhone 12 Pro ra edhe më tej, nga 11h 24m në 9h 6m – një rënie prej 2h 18m.

Telefonat Galaxy të Samsung zakonisht zgjasin më gjatë me një rrjet 5G, megjithëse ata humbin shumë energji kur ekranet e tyre vendosen në shpejtësinë më të shpejtë të rifreskimit 120Hz. Për shembull, Samsung Galaxy S20 zgjati 9:31 në 5G, por u ul në 8:04 në 120Hz.

Samsung Galaxy S20 Plus zgjati 10:31 me 5G, që është gati 1.5 orë më shumë se iPhone 12 Pro. Koha e ekzekutimit të telefonit të Samsung ra në 8:55 në 120Hz, që është pak më keq sesa iPhone 12 Pro me 5G.

OnePlus 8T është një tjetër telefon Android që tejkalon iPhone 12 dhe iPhone 12 Pro. Ai mbante baterinë prej 10:49 në 60Hz dhe 9:58 në 120Hz, të dy me rrjet 5G.

Google Pixel 5 ishte gati një orë më i mirë se iPhone 12, nga 9:56; ra në 9:29 me ekranin të vendosur në një shpejtësi më të shpejtë të rifreskimit 90Hz.