“Terapia e Artit”, ekspozita me punimet e veçanta të vajzave dhe grave në burgun 'Ali Demi' - Gazeta Express
string(86) "terapia-e-artit-ekspozita-me-punimet-e-vecanta-te-vajzave-dhe-grave-ne-burgun-ali-demi"

Shqiperi

Gazeta Express

13/06/2024 18:04

“Terapia e Artit”, ekspozita me punimet e veçanta të vajzave dhe grave në burgun ‘Ali Demi’

Shqiperi

Gazeta Express

13/06/2024 18:04

Në Institucionin e Ekzekutimit të Vendimeve Penale “Ali Demi”, u realizua ekspozita “Terapia e Artit”, është titulluar ekspozita e realizuar sot në burgu i grave në Tiranë, “Ali Demi”.

Lexo Edhe:

Në këtë ekspozitë janë paraqitur punimet e realizuara nga gratë dhe vajzat në konflikt me ligjin gjatë terapive më të reja të implementuara në këtë institucion.

Në këtë aktivitet ishte e pranishme edhe drejtoresha e burgut “Ali Demi”, Lindjana Laçi si dhe përfaqësues të institucioneve të ndryshme.Terapitë e Art-Craft dhe Legoterapia janë dy nga terapitë më të reja që kanë mundësuar realizimin e këtyre punimeve, duke kontribuar në zhvillimin e aftësive si rritja e përqendrimit, eliminimi i stresit dhe mësimi i bashkëpunimit në grup.

Punimet e realizuara dhe krijuara nga gratë dhe vajzat në konflikt me ligjin do të dhurohen tek Shtëpia e Fëmijës dhe tek Shtëpia e të Moshuarve.