Të gjithë e keni parë por a e dini përse në tualete publike kapakët janë në formë të germës "U" - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

12/12/2019 13:04

Të gjithë e keni parë por a e dini përse në tualete publike kapakët janë në formë të germës “U”

Shneta

Gazeta Express

12/12/2019 13:04

Nëse ndonjëherë keni pyetur përse dërrasa në guaca të ËC-ve në tualete publike është ndryshe nga ato në shtëpinë tuaj, përgjigjja është shumë e thjeshtë

Në tualetet publike më së shpeshti guacat janë në formë të shkronjës U, përkatësisht në mesin e tyre gjendet vrima, për dallim nga ato të cilat janë në shtëpi në formë të germës O.

Forma e këtillë është dizajnuar në rend të parë për shkaqe higjienike.

Meshkujve dërrasa e tillë i jep më shumë hapësirë me rastin e uljes dhe zvogëlon mundësinë kontaktit të gjenitaleve me guacën.

Gjëja tjetër është, të cilën forma e këtillë pengon, dërrasa e njomur pasi që të urinojnë meshkujt.

Femrat përballen me problemin e kontaktit me dërrasën e ndotur me rastin e pastrimit pas urinimit, gjë që e pengon kjo formë e germës U.