Tabaku: Shqiptarët në azilkërkim, 219 mijë në 7 vjet! - Gazeta Express

Tabaku: Shqiptarët në azilkërkim, 219 mijë në 7 vjet!

Ballina

Gazeta Express

27/09/2020 10:00

Ish deputetja e Partisë Demokratike dhe një nga zërat më të spikatur kritkë ndaj shumicës qeverisëse, Jorida Tabaku, ka bërë publike në profilin e saj në FB një tabelë ku jepen largimet e shqiptarëve në vitet 2014-2020. Sipas kësaj tabele rreth 219 mijë shqiptarë janë larguar në këto 7 vjet me një mesatare prej rreth 31 mijë të larguar cdo vit.

Statusi I plotë:

Shqipëria në azilkërkim. Ky është peshqeshi që u la shqiptarëve qeverisja e Ramës në këto 7 vite. Faktet janë kokëforta dhe nuk i zbeh dot asnjë formë e propagandës bajate të Rilindjes : 219 000 të larguar! Mesatarisht 31307 shqiptarë në vit kerkojne azil që nga dita kur Rama ka nisur të flasë dhe të aplikojë vizionin shterpë mbi ekonominë dhe politikën. 1 në 3 azilkerkues janë të rinj. Të dështuar në gjithçka, veç dëshirës për të gënjyer. Të vjetër dhe pa vizion. Shqipëria në Punë dhe shqiptarët në shtëpinë e tyre të madhe Shqipëri. Ky është vizioni ynë, dhe për këtë do të punojmë çdo ditë me seriozitet dhe përkushtim.

Shqipëria në azilkërkim. Ky është peshqeshi që u la shqiptarëve qeverisja e Ramës në këto 7 vite. Faktet janë kokëforta dhe nuk i zbeh dot asnjë formë e propagandës bajate të Rilindjes : 219 000 të larguar! Mesatarisht 31307 shqiptarë në vit kerkojne azil që nga dita kur Rama ka nisur të flasë dhe të aplikojë vizionin shterpë mbi ekonominë dhe politikën. 1 në 3 azilkerkues janë të rinj. Të dështuar në gjithçka, veç dëshirës për të gënjyer. Të vjetër dhe pa vizion. Shqipëria në Punë dhe shqiptarët në shtëpinë e tyre të madhe Shqipëri. Ky është vizioni ynë, dhe për këtë do të punojmë çdo ditë me seriozitet dhe përkushtim”.