‘Syzet inteligjente’ që skanojnë atë që shihni me kamerë dhe flasin me ju - Gazeta Express
string(71) "syzet-inteligjente-qe-skanojne-ate-qe-shihni-me-kamere-dhe-flasin-me-ju"

‘Syzet inteligjente’ që skanojnë atë që shihni me kamerë dhe flasin me ju

AutoTech

Gazeta Express

03/10/2023 1:31

Mark Zuckerberg ka zbuluar një palë syze inteligjente artificiale me të cilat mund të flisni.

Specifikimet e reja të teknologjisë, të bëra në partneritet me Ray-Ban, kanë brenda chatbot-in e ri Meta AI të kompanisë dhe mund të skanojnë botën përreth jush duke përdorur një kamerë.

Lexo Edhe:

Mund të flisni me zë të lartë me syzet e reja Ray-Ban Meta dhe të bëni pyetje.

Dhe, pas një përditësimi të ri të softuerit që vjen vitin e ardhshëm , syzet do të jenë në gjendje të analizojnë atë që po shihni duke përdorur një kamerë të integruar.

Meta AI në syzet tuaja mund të përkthejë një shenjë që po shihni, ose të identifikojë një ndërtesë që po shikoni, shkruan The Sun.

Mark Zuckerberg e përshkroi Meta AI si një asistent personal ndërsa shpalli teknologjinë në konferencën vjetore Meta Connect.

Ju mund t’i bëni pyetje pothuajse për çdo gjë në telefonin tuaj – por Syzet Meta ju lejojnë të bëni të njëjtat kërkesa duke përdorur zërin tuaj.

Meta AI është gjithashtu i lidhur me përmbajtjen e motorit të kërkimit (me mirësjellje të Bing të Microsoft), kështu që mund të kërkoni edhe informacione të drejtpërdrejta nga ueb.

Meta lançoi syzet e para inteligjente, Ray-Ban Stories, në shtator 2021, por ato ishin krijuar kryesisht për të regjistruar videoklipe.

Specifikat e reja janë të pajisura me AI dhe do të jenë si të mbani një kompjuter në fytyrën tuaj.