Studimi që pretendon se gjeti kurën kundër kancerit - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

03/06/2020 12:50

Studimi që pretendon se gjeti kurën kundër kancerit

Shneta

Gazeta Express

03/06/2020 12:50

Sipas një studimi të publikuar në revistën “Science Translational Medicine”, një “mega” dozë e vitaminës C, e cila mund të injektohet përmes rrugëve intravenoze çdo ditë për dy jave, mund të forcojë efektin  shërues të imunoterapisë, apo terapisë  që përdoret aktualisht për trajtimin e kancerit.

Kjo megadozë e vitaminës C është ekuivalente me konsumimin e 2000 portokalleve në ditë, por injektimi i saj në vena mund të mbrojë kundër kancerit.

Sipas pjesëmarrësve të këtij studimi, nëse aplikohet e njëjta dozë edhe tek pacientët tashmë të diagnostikuar me kancer mund të bëj efekt.

Testet si pjesë e këtij studimi, janë bërë fillimisht me minjtë, në të cilët gjendeshin tumore të gjirit, të zorrëve dhe pankreasit.

Autorët e këtij studimi janë të bindur që aplikimi i kësaj metode edhe tek njerëzit mund të bëj efekt në trajtimin e kësaj sëmundjeje të rrezikshme. /Gazeta Express