Studimi në Britani: Këto tri simptoma në 85 për qind të rasteve konfirmojnë se jeni infektuar me COVID-19 - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

29/09/2020 22:03

Studimi në Britani: Këto tri simptoma në 85 për qind të rasteve konfirmojnë se jeni infektuar me COVID-19

Lajme

Gazeta Express

29/09/2020 22:03

Simptomat e koronavirusit në shumë raste janë të ngjashme me atë të gripit sezonal dhe për këtë arsye, në këtë periudhë të vitit, kur shtohen dhe virozat, shumë njerëz përfshihen nga ankthi nëse janë të prekur nga virusi vdekjeprurës apo diçka tjetër.

Instituti i Shëndetit Publik në Britaninë e Madhe ka shpjeguar se kush janë 3 simptomat kryesore që në 85% të rasteve konfirmojnë se një person është i prekur nga Covid-19.

1-Një kollë e re dhe e vazhdueshme; kollitje për më shumë se një orë, ose të pasurit 3 episode ose më shumë kolle të vazhdueshme brenda 24 orësh.

2-Ethe, temperaturë mbi 37.8C

3-Ndryshimi i nuhatjes ose shijimit; në pjesën më të madhe nuk mund të nuhasni apo shijoni gjë, ose këto shqisa janë ndryshe nga normalisht.