Studimi: Aspirina nuk ju mbron nga sëmundjet e zemrës - Gazeta Express

Studimi: Aspirina nuk ju mbron nga sëmundjet e zemrës

Gazeta Express

04/06/2020 22:44

Sipas një përmbledhjeje të 67 studimeve të kaluara, njerëzit duhet të ndalojnë së përdoruri aspirinën si metodë parandaluese të sëmundjeve kardiovaskulare.

Aspirina është ende një nga medikamentet më të përdorura në botë, e cila merret edhe pa rekomandime, si metodë e parandalimit të sëmundjeve të zemrës. 

Mirëpo nuk ka evidenca që përdorimi i përditshëm i aspirinës ndikon në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe në përmirësimin e këtyre problemeve.

Hulumtimi i fokusuar në rreziqet dhe benefitet e përdorimit të një doze të vogël të këtij ilaçi, ka gjetur se nëse ky ilaç përdoret nga persona që nuk kanë pasur ndonjë sulm ne zemër apo ndonjë problem tjetër kardiovaskular mund të shkaktoj gjakderdhje në tru dhe në stomak.