Stresi në punë po shkakton humbje për kompanitë - Gazeta Express
string(47) "stresi-ne-pune-po-shkakton-humbje-per-kompanite"

Shneta tjera

Gazeta Express

30/03/2023 19:04

Stresi në punë po shkakton humbje për kompanitë

Shneta tjera

Gazeta Express

30/03/2023 19:04

Stresi i lidhur me punën, shpesh i referuara si humbje energjie i kushton ekonomisë britanike pothuajse 32 miliardë euro çdo vit.

Britanikët kanë më shumë gjasa të kenë më shumë probleme të shëndetit mendor sesa qytetarët e çdo vendi tjetër midis vendeve të mbuluara nga analiza. Në këtë përfundim kanë arritur autorët e hulumtimit të bërë në emër të kompanisë franceze të sigurimeve Axa dhe qendrës britanike për kërkime ekonomike.

Lexo Edhe:

Përfundimet e tyre bazohen në një sondazh të Ipsos me 30,000 njerëz të moshës 18 deri në 74 vjeç në 16 vende dhe territore anembanë botës. Sipas tyre, 21% e të rriturve britanikë përjetojnë stres emocional, një përqindje dukshëm më e lartë se ekuivalenti në SHBA, ku nuk i kalon 17%, dhe sigurisht shumë më i lartë se ai i Belgjikës, që është në 11%, Franca, e cila. është 10%, e Kinës gjithashtu 10% dhe shumë më pak e Zvicrës, ku është vetëm 9%.

Siç theksohet në njoftimin përkatës, rreth gjysma e britanikëve aktualisht nuk janë në gjendje të mirëqenies mendore dhe janë në rrezik të stresit, gjë që po ndikon seriozisht në ekonominë dhe bizneset e Mbretërisë së Bashkuar.

Sipas autorëve të hulumtimit, kriza e kostos së jetesës në Britaninë e Madhe duket se ka një ndikim veçanërisht negativ në stres dhe në përgjithësi në psikologjinë e punëtorëve. Arsyeja është e vetëkuptueshme, duke qenë se në Britani inflacioni u rrit në shkurt në 10.4% me bazë vjetore, duke kufizuar fuqinë blerëse të britanikëve.

Shifrat e CEBR tregojnë se stresi financiar dhe ankthet e punonjësve po i kushtojnë bizneseve në Mbretërinë e Bashkuar deri në 6.2 miliardë paund pushim mjekësor dhe produktivitet të humbur.

Raporti, megjithatë, tregon shenja përmirësimi në Britani, pasi stigma që lidhet me problemet e shëndetit mendor është zvogëluar dhe ka një rritje të dukshme të numrit të njerëzve që janë, në një gjendje shumë të mirë mendore.