Stefanoviq: Qeveria serbe dëshiron që Serbia të mbetet e izoluar - Gazeta Express
string(63) "stefanoviq-qeveria-serbe-deshiron-qe-serbia-te-mbetet-e-izoluar"

Lajme

Gazeta Express

19/09/2023 10:29

Stefanoviq: Qeveria serbe dëshiron që Serbia të mbetet e izoluar

Lajme

Gazeta Express

19/09/2023 10:29

“Në vend që Serbia të theksojë dhe mbrojë interesat e saj dhe të ecë me shpejtësi drejt Evropës, ne kemi një qeveri që udhëhiqet ekskluzivisht nga “gënjeshtra dhe vonesa”, tha nënkryetari i Partisë Liri dhe Drejtësi, Borko Stefanoviq, për raundin e ri të dialogu mes Beogradit dhe Prishtinës.

“Dialogu është në ngërç, Serbia është në ngërç, qeveria progresive e ka çuar Serbinë në rrugën e vetëizolimit, në rrugën e ndarjes nga bota. Në këtë mënyrë ne humbim interesat tona ekonomike dhe ekonomike, por humbim edhe aleatët tanë. Beogradi ishte bashkëpunues në këtë raund negociatash, që nuk është e vështirë kur e keni Kurtin në anën tjetër, dhe kjo situatë është një mundësi për Serbinë, është turp që ne si shtet në momentin e politikës së jashtme më të komplikuar në Evropa ka njerëzit më të paaftë, më të paaftë dhe shumë të dëmshëm në krye të këtij vendi”, tha Stefanoviq i pyetur për raundin e fundit të negociatave ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës gjatë paraqitjes së sotme të ftuar në televizionin Nova

Lexo Edhe:

“Në vend që Serbia të theksojë dhe mbrojë interesat e saj dhe të ecë me shpejtësi drejt Evropës, ne kemi një qeveri që udhëhiqet ekskluzivisht nga ‘gënjeshtra dhe vonesa’, ‘më lër të qëndroj në pushtet sa më gjatë’, ‘më lër të vazhdoj të grabisë qytetarët. të Serbisë, promovoni parisienët.” në mënyrë që njerëzit të thonë se është mirë, ne kemi të paktën këtë, mendoj se ata e dinë se çfarë po bëjnë”

Stefanoviq tha se Serbia duhet të formojë një politikë të jashtme në përputhje me Bashkimin Evropian sa më shpejt që të jetë e mundur sepse ne jemi vend kandidat, Albin Kurti kërkon që ne të mos vendosim sanksione ndaj Rusisë, të qëndrojmë të izoluar, të tërhiqemi plotësisht nga kontinenti ynë dhe të ikim. nga interesat tona.

“Kjo qeveri, në një situatë ku po kërkon vetëm të zgjidhë një çështje të vetme të hapur me Prishtinën, nuk po flas për njohje sepse kjo nuk bëhet fjalë, na shtyn në izolim dhe na shtyn në margjina dhe e bën situatën. vështirë për këto pesë shtete që nuk e kanë njohur Kosovën dhe për të cilat nuk na vendoset asnjë kusht formal dhe as nuk do të na vendoset në kornizën e negociatave nëse duam të hyjmë në Bashkimin Evropian. Këtë e thonë shpesh progresistët, nuk shkruhet askund, as nuk do të shkruhet pikërisht për shkak të këtyre pesëshave që nuk e njohën pavarësinë e Kosovës”, thotë Stefanoviq.

“Çështja këtu është se kjo qeveri nuk do të bëjë reforma në procesin e anëtarësimit në BE, sepse këto janë reforma që janë të vështira për qeverinë sepse ajo që është e vështirë për qytetarët tashmë është bërë. Këta njerëz na kanë mbyllur, na kanë izoluar, duan të vazhdojnë të sundojnë përmes grabitjes, korrupsionit dhe dhunës dhe që Serbia të mbetet e izoluar si një monument gjysmë i gjallë neo-radikal. Ne nuk do t’i lejojmë ta bëjnë këtë”, ka përfunduar Stefanoviq.