Speci i ri më djegës në botë theu rekordin Guinness - Gazeta Express
string(51) "speci-i-ri-me-djeges-ne-bote-theu-rekordin-guinness"

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

29/01/2024 19:59

Speci i ri më djegës në botë theu rekordin Guinness

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

29/01/2024 19:59

Pepper X ka marrë titullin e specit më djegës nga Carolina Ripper, dhe krijuesi po vjen me një recetë për një spec edhe më të nxehtë.

Krijuar nga Ed Curry dhe kompania e tij, Pepper X mesatarisht 2.69 milionë scovilles (SHU), e cila përdoret për të matur zemërimin. Për krahasim, jalapeños kanë vetëm 3,000 deri në 8,000 SHU.

Lexo Edhe:

Curry punoi në përsosjen e piperit për rreth 12 vjet, duke rritur 8 deri në 12 breza specash për të marrë ashpërsinë dhe shijen e saktë që dëshironte. Megjithatë, ai ishte i kujdesshëm që të mos i ndante ato me botën dhe planifikoi të zbulonte perimet e reja vetëm nëse dikush do të përpiqej të kapërcejë zemërimin e versionit Carolina Ripper, të cilin ai gjithashtu e krijoi dhe fitoi një titull Guinness dhjetë vjet më parë. Kjo nuk ndodhi kurrë, kështu që Curry thjesht vendosi se tani ishte koha për të ndarë piperin me botën.

Speci ka një aromë prej dheu që zgjat vetëm për një sekondë, përpara se të kthehet në një zemërim shpues. Curry thotë se zemërimi zgjat tre orë dhe çon në dhimbje barku që zgjasin edhe katër orë të tjera.

– Thjesht digjet si i çmendur – thotë ai.

Edhe pse ka provuar disa herë specin e plotë, më shpesh përdor sasi më të vogla të përziera me ushqim. Edhe atëherë, speci i ri më i nxehtë nuk është për ata që kanë zemër apo gjuhë.

Edhe pse sapo mori vlerësimin e jashtëzakonshëm, Curry tashmë po punon për krijimin e specave edhe më të nxehtë për të cilët nuk dëshiron të flasë ende.