SpaceX do fillojë turizmin në hapësirë për qytetarë të thjeshtë, ja sa është çmimi - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

18/02/2020 20:07

SpaceX do fillojë turizmin në hapësirë për qytetarë të thjeshtë, ja sa është çmimi

AutoTech

Gazeta Express

18/02/2020 20:07

SpaceX po planifikon të dërgojë katër njerëz në hapësirë që të bëjnë një udhëtim rreth orbitës së Tokës diku ka fundi i vitit 2021 ose në fillim të 2022’ës. Kompania hapësinore deklaroi se ka arritur një marrëveshje me Space Adventures, një biznes i turizmit hapësinor që ka ndihmuar shtatë persona të udhëtojnë në Stacionin Hapësinor të Rusisë.

U deklarua se çmimi i misionit nuk do të jetë sekret për publikun, por që pritet të jetë 200 mijë dollarë për person.

SpaceX ka vite që kalon duke negociuar me NASA’n për kushtet më efektive të uddëtimit dhe detaje tjera logjistike, transmeton Gazeta Express.

Edhe kompani tjera të aeronautikës po mundohen të dalin të parat në “luftën hapësinore”.

SpaceX ka pronar Donald Tusk, ndërsa Virgin Galactic dhe Blue Origin e Richard Branson dhe Jeff Bezos respektivisht, po ashtu janë në garë. /Express/