Sot mbahet konferenca për siguri kibernetike - Gazeta Express

Sot mbahet konferenca për siguri kibernetike

Ballina

Gazeta Express

12/09/2019 7:22

Siguria kibernetike si një prej sfidave më të mëdha të epokës digjitale lë shumë për të dëshiruar dhe diskutuar. Sot “Findbug” në bashkëpunim me Kolegjin AAB nën patronazhin e Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë sjell folësit më të shquar vendore dhe ndërkombëtare për këto tema.

Edicionin e pestë të punëtorisë “The day when hacking is legal” që mbledh të rinjtë me pasion ndaj fushës së sigurisë kibernetike që për një interval 8-orësh do të kontribuojnë në zbulimin e mangësive në sistemet kritike të kompanive dhe institucioneve publike.

Me një buxhet prej 3000 euro këta te rinj do të stimulohen për punën e tyre dhe do të garojnë për çmimin “Hakeri etik i vitit”. Konferenca fillon nga ora 09:30 me fjalët hyrëse te krerëve shtetërore, ambasadave duke vazhduar me penalistët profesionist te kësaj fushe.

Do të flitet për atë se çka është bërë deri më sot për ngritjen e kapaciteteve të sigurisë kibernetike në trojet shqiptare, sigurimi i infrastrukturave kritike dhe stimulimi i gruas në fushën e harkimit dhe sigurisë kibernetike.