Sot mbahet ceremonia përmbyllëse e ‘Kosova Kamerfest 2022’ - Gazeta Express
string(56) "sot-mbahet-ceremonia-permbyllese-e-kosova-kamerfest-2022"

Sot mbahet ceremonia përmbyllëse e ‘Kosova Kamerfest 2022’

Arte

Gazeta Express

01/12/2022 16:19

Festivali i llojit të vetëm në Kosovë të këtij zhanri, sot mbanë mbrëmjen përmbyllëse me koncertin ‘Zërat polare’. Festivali ka kohë që ka filluar, filloi më 1 tetor për tu mbyllur sot më 1 dhjetor.

Sot mbahet koncerti i 11 me radhë dhe përgjatë këtyre muajve në hapësira të ndryshme u mbajtën koncerte të muzikës së rrallë më emra të njohur vendor e ndërkombëtar.

Lexo Edhe:

Në Fakultetin e Arkitekturës, sot më fillim nga ora 20:00 mbahet koncerti përmbyllës më të ftuar nga Republika e Irlandës.

Programi:

Zërat Polarë – Polar Voices

ENSEMBLE XXI-KOSOVA
(String Chamber orchestra)

LYGIA O’RIORDAN-conductor
PIA SIIRALA -violin / composer
REPUBLIKA E IRLANDËS/REPUBLIC OF IRELAND
FINLANE/FINLAND

ENSEMBLE XXI-KOSOVA
LYGIA O’RIORDAN – dirigiente/conductor

VIOLIN 1:

Pia Sirala-koncertmjeshter/concertmaestro
Sihana Badivuku
Leufat Bucuku
Fjolle Koxha
Arsim Gashi

VIOLIN 2:

Pleurat Doli
Diietar Zeka
Eliona Raqi
Florentina Hyseni
Festim Haxhikadriia

VIOLA:

Blerim Grubi
Entela Qarkaxhiia
Alkesta Gilogjani

VIOLONCELLO:

Miltiades Cassaras
Enis Alfi
Donjeta Cermiani

KONTRABAS:

Lulēzim Lushtaku

/Express